| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stealt Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 15, 2009 23:32 Заглавие: АЦП "капка" от китайски мултицет -распиновка? |
|
|
Здравейте.Имам 3 уреда с АЦП тип "капка" тип DTxxxx , CMxxxx и т.н.
Контактните площадки на платката са под формата на квадрат с 10х11 пина на страните.Никакъв маркер за начало на отброяването.Не мога да намеря някакво съответствие с нормалните корпуси QFP44 от даташийта.Някаква сламка с распиновката ако може да ми помогнете. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 0:39 Заглавие: |
|
|
Разгледай ICL7106 . _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 1:13 Заглавие: |
|
|
Има ги и по 4-5 на някой места :)Само, че друг е въпроса за качеството  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Stealt Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 16:32 Заглавие: |
|
|
Икономически смисъл няма-признавам.Но все пак повече знания не са излишни.И въобще има ли такъв тип корпус.Знам за QFP40,QFP44 но такъв несиметричен квадрат с 42 пина....
При сравнението с 7106 ми се губи значението на няколко крачета и затова търся по-точна информация. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 17:14 Заглавие: |
|
|
И каква по точна информация.Ако си гледал по внимателно 1-во и 33-то краче на MQFP чипа са означени като NC и просто не са опроводени.Затова излизат 42 пина.  _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
Stealt Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 22:42 Заглавие: |
|
|
| nobodyshadow написа: | | И каква по точна информация.... |
За съжаление тази логика не сработи напълно.Така V+ излиза на 7 пин, но V- е на 35 , а не 34 пин както е по документация.И останалите елементи също не се навързват.Например пин 2 обозначен като NC е със свързан към него елемент.Май наистина никой не се е занимавал с такива уреди ,а заминават в коша  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 23:03 Заглавие: |
|
|
Когато имаш монтиран чип по технология COB (Chip On Board) при положения, че има крака които не се ползват те могат и да не са опроводени и тогава логиката не е съвсем тази като в корпус, така че трябва повече "чесане на ряпата".
Една по детайлна снимка над това което умуваш би помогнала на тези които искат да помогнат с нещо. По би имало над какво да се умува, а така само ти си гледаш нещо и все не е това което само ти виждаш  |
|
|
 |
Stealt Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 1:19 Заглавие: |
|
|
Ето и снимка
 |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 1:30 Заглавие: |
|
|
Ама дайте истинска, ваша снимка!
Има много възможности за несъвпадение на пиновете. Например, понякога обръщат двойки писти заради проходните отвори (самият чип не е обърнат, но пистите които се вижда че излизат, са обърнати). Друг път монтажа не е точно чип, лепен на платката, а е flip-chip и краката излизат наобратно.
Ако дадете снимка на истинският чип, с който работите и чиято капка смола сте изчегъртали / премахнали ще може по-добре да помогнем, може би. |
|
|
 |
|