| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
frost Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 23:58 Заглавие: frost |
|
|
Чувал сам че става и с шунт но не знам как е точно начиан(схемата).....  |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 0:35 Заглавие: |
|
|
Господине, като не знаете какво е шунт, просто кажете "не знам какво е", а не "чувал съм, но не знам схемата"
Ще боли ли толкова?
Пуста българщина! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 8:41 Заглавие: |
|
|
frost, я вземи уточни в края на краищата, имаш ли възможност временно да се прекъсне веригата, за да се постави "нещо" последователно, или не, че бобът ни започва да свършва. И си формулирай въпросите по-точно - в края на краищата каква е целта: следиш си десетте ампера и ако паднат под пет искаш да разбереш
Ако е така и ако има възможност, врътваш си малко жица около една рид ампула, т.е. правиш едно токово рид-реле и си готов; все ще докараш витките така, че рид-ампулата да отпуска на искания ток и да се почва гюрултията. Ако не ти се занимава, има готови токови релета. Ако няма възможност - тогава мисли за датчици на Хол и пр. Ама все си мисля, че по тази жица няма вечно да тече ток.
Доста "ако" и писане щеше да се спести ако пишете по-конкретно и ясно за какво става въпрос  |
|
|
 |
frost Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 9:33 Заглавие: frost |
|
|
Ами точно това ми е целта когато падне тока на 5А аз да разбера, още в началото мисля че споменах просто индикация.......
И ме интересува как може да стане това без да се прекъсва веригата
защото не може....
а относно шунтовете сам запознат с тях........ |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 11:35 Заглавие: |
|
|
понеже тока ти е постоянен и не искаш да прекъсваш веригата(това смятам, че е каприз), използвай LEM за постоянен ток- те са небалансирани и балансирани( последните имат допълнителна навивка и магнитната индукция е нула).Разбира се има и холотрон.
Ако въпреки всичко се прежалиш и прекъснеш веригата използвай следната схема
http://home.comet.bg/datasheets/Sensors/zmc10.pdf
има я в наличност в комет и цената е 2,8 евро. _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 14:13 Заглавие: |
|
|
| С навивки около ридампула май на-лесно ще стане. Само трябва да се поекспериментира. В токоизправителите на радителефоните ЛЕН така е реализирана максималнотоковата защита - няколко навивки от изходния проводник върху ридампула. При определено стойност на тока през проводника магнитното поле на така образуваната бобина става достатъчно да задейства контактите на ридампулата. |
|
|
 |
frost Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 15:53 Заглавие: frost |
|
|
А този проводник дали може да е същия по които тече тока или ще трябва да свържа последователно друг навит...
И да питам ако е друг каква спецификация трябва да има този проводник или някаква програмка за изчисляване колко навивки ще трябват за да се ориентирам за този ток колко горе долу навивки ще ми трябват пак после проба и така....  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 21:29 Заглавие: |
|
|
| Същия проводник (само единия, напр. плюса), без да го прекъсваш го навиваш върху ридампулата. Колко навивки - навиваш пробваш, развиваш пробваш и т.н. |
|
|
 |
frost Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 21:33 Заглавие: frost |
|
|
Мерси eler утре ще пробвам и ще пиша за резултати.
Само още един дооточняващ випрос....рид-ампулата ми е дълга 15mm
навивките сигурно ще доидат повече(проводникът който ще навивам е 1.5 квадрата) това има ли значение или просто рид-ампулата трябва да е в намотката а тя може да е по-дълга от самата ампула  |
|
|
 |
|