| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Technician Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 15:52 Заглавие: Prolux 14 PRTI 01 - картината прекъсва - РЕШЕНО |
|
|
Изпълнен е със TDA 9353,шасито е PT92.Сменил съм всички кондензатори във вторична и първична,презапоил съм почти цялата платка и на кинескопа също,проверил съм и буксите и кабелите,напрежението на единия катод на синьото се мени постоянно от 60 до 170 волта,ускоряващото не мърда,като намаля ускоряващото намаля и прекъсването но не спира.
Последната промяна е направена от Technician на Сря Фев 18, 2009 22:02; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 16:10 Заглавие: |
|
|
| кинескоп |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 19:26 Заглавие: |
|
|
| Не лошо да смениш и цокъла.Припой хубаво отплителната верига от ТХО до кинескопа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 19:38 Заглавие: |
|
|
| припоил съм всичко възможно,ще сменя и цокъла но надали ще е от него ,няма никакъв ефект като размърдам цокъла. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 19:55 Заглавие: |
|
|
venelin, само по подадената база измервания- достатъчни ли са за да се направи това заключение?
evgevg, ми да вдигне малко отоплението?
Technician, кинескоп, процесори са крайна диагностика, която и вярна да е си заслужава човек да се по бъхти заради спорта, науката и опита.
Мери всичко около кинескопа , (а защо да не прави мизерии ТХО-то например?), изходни напрежения от ТХО , сигнали за обратни връзки, захранване на видеоусилвателите....
И въобще мултицета и осцилоскопа да пипнат навсякъде, където е възможно. Баре документация има бол.
Така бих постъпил  |
|
|
 |
Roidin Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 20:01 Заглавие: Prolux 14 PRTI 01 - картината прекъсва |
|
|
| Взможно е VENELIN да е прав,но не разчитай на промяна при мърдане платката на киното. Сменяй цокъла за да си сигурен. |
|
|
 |
коце Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 20:03 Заглавие: |
|
|
Преди два дни имах подобен проблем с такъв.Киното излезе _________________ Костадин |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 20:27 Заглавие: |
|
|
Вдигни отоплителното или пробвай шасито на друг кинескоп.
В интерес на истината най-честата причина за това Ивление е или цокъла или самия кинескоп.
Но все пак наистина е хубаво да попремериш тук-таме преди да отплава към казаня. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 20:52 Заглавие: |
|
|
| нямам други кинескопи и шасита,как да вдигна отоплението не съм го правил досега и със колко да го вдигна. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 21:01 Заглавие: |
|
|
Ами освен да шунтираш последователните елементи в отоплителната верига можеш външно да му подадеш от регулируем изправител от 6,3 нагоре (къде ли четох за 7 и кусур волта на отоплението ) примерно |
|
|
 |
|