Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Платката няма борд?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
luben_i
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 17, 2009 23:08    Заглавие: Платката няма борд? Отговорете с цитат

Наскоро изпратих един проект на платка до Micron20 София, за да ми я направят. Проекта беше на DDB файл, съдържащ PCB файла и CAM файловете. Върнаха ми e-mail, че "Платката няма борд". Пращал съм и преди по същия начин, но не е имало проблем.
Ако някой знае за какво точно става въпрос, ще съм много благодарен, ако ми каже.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 17, 2009 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

А не мислиш ли, че ще е по-удачно да изясниш въпроса с тях?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 18, 2009 0:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Вероятно няма външна линия (outline) по която да се мащабира/отреже. Т.е. няма фиксиран габарит.
Съответно е непроизвеждаема.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 0:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Слагай някакъв Keep Out или Mechanical и нямаш проблем Idea .
Върнете се в началото
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 3:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Нарисувай един правоъгълник в Mechanical, няколко милиметра по-навътре от краищата на платката.

И специално прочети пак сайта на платкаджийницата. Има тънкости! Например, ако ще го режат с диск, ще стане гладка, но ще изяде 1-2 мм от ширината. Ако ще е с гилотина, изяжда съвсем малко, но после ще си ги пилиш и шкуриш платките до припадък Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 10:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Платката си я правил с много нова версия(предполагама ALTIUM)Платкаджийниците не си купуват обновяване на техните версий(повечето са до версия 6), щото ......Борда се дефинира вече по друг начин.....Помоли ги да ти начертаят един борд, с пловдивчаните става.Решение на проблема аз не знам, и ще се радвам да светнете и мен как става по друг начин.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 13:53    Заглавие: Отговорете с цитат

RM, така го написа, все едно, че той си е купил която и да е версия на Altium, а те са се стиснали за последната. Smile

Изобщо, какви са тези думи "покупка" и "праджба" използвани за "софтуер"? Такова животно нема!
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

В ALTIUM всичко идва от /Desing -Board Shape/
имам ALTIUM 8 .
Код:
Изобщо, какви са тези думи "покупка" и "праджба" използвани за "софтуер"? Такова животно нема!

Embarassed Дано дойде време да ни е срам от това.
Ако ми трябва нещо и не мога да си намеря крак за него... обикновенно в полвината от опитите си го краквам сам.Нема да казвам колко е трудно за мен /да се ровиш в около 20 000 прехода на асемблер/ и след часове, вече когато не си помниш името да си бастисам примерно ntdll по погрешка Shocked . Признавам си в разпакетирането съм гола вода. Ако авторите на сериозен софтуер знаят каква мъка е ... направо ще го пуснат свободно Laughing
Върнете се в началото
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 16:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:

Изобщо, какви са тези думи "покупка" и "праджба" използвани за "софтуер"?

Ми да! Какъв социализъм е това - да плащаме за софтуер!

Я по-добре софтуера да го пишат черничките батковци и каки от трудовата борса - нали не е нужна особена квалификация, за да си "програмистче" (теб цитирам, Ваклине, с този 'термин'). Станишев, нали е 'отличник' (него цитирам), ще плаща по една минимална заплата, а те ще бълват ли, бълват софтуер.

Срам ме е по някой път че съм българин. Дваж повече ме е срам, че хора като Ваклин, с видимо сериозна подготовка и умствен багаж, могат да се държат като балкански шутове, и да турят Бай ви Ганя в джоба си!
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 18:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам причини. При това, съвсем сериозни. Ти да си се опитвал да обясниш на програмист какво трябва да направи и той да те е разбрал? Както казват и други познати, сблъсквали се с този проблем, това са особена порода хора. Ти му говориш, то те слуша, гледа те ... и по едно време отчиташ, че само си те гледа. Познавах един брой адекватен, ама той ми зачезна някъде. За него съществуваше понятието "абстрактно мислене". С него толкова неща сме откраднали, че чак бях започнал да се притеснявам за себе си. Човек е доказано, че не трябва да има повече от 2-3 лични успеха годишно. Иначе, има реална опасност от психосоматично разстройство. Тогава беше бумът на GSM'ите. Разни програмисти ги проектираха, други правеха разни софтуери за флашване, разкодиране и т.н. Оливаха се с някакви цифри за десетки хиляди долари. Детска градина. Ако не се даваха с добро от седмица до месец е отнемало да се въведе ред. Е как да го уважаваш, като иска ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ДОЛАРИ, а ти го правиш за месец по откъслечни данни и извадки от "случайни" разговори. Случайност няма де. Аз по тази причина твърдя, че човек трябва да учи психология и социален инженеринг. Останалото е между другото за да оправдае отделеното за обучение време в двете важни насоки.

След това реших, че това е минат етап за мен и почнах да чопля по колите. Пак не за пари, а защото ми е интересно. И на него му беше интересно, ама до време. Сега, трета година гоня някой да се навие да направим мултифункционален сървър който поддържа всички известни протоколи на "протоколното ниво" и да разбира от скриптове ... и да закриваме и този бранш. Ама всичкото програмист куцо някак си и се хваща за детайлите, без глобален поглед. Махни, ами се и пазари.

Та те така. Умственият багаж и знанията съм ги наптрупал по две причини. Абстрахирал съм се от понятието "Колко ще взема за това?" и съм правил неща само които са ми интересни на мен и виждам смисъл. Ако и "клиентът" е навит на такава постановка, работата става. Ако иска да си плати и да стане и не иска да се науча ... drum bun.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети