| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Сря Фев 18, 2009 11:12 Заглавие: Питане за преходник USB<->Parallel port |
|
|
Искам да попитам някой дали е ползвал такъв преходник от USB към принтерски порт.Искам да го ползвам на лаптоп без LPT ,за него няма да е закачен принтер ,а един JTAG за MSP430.Хвърлил съм око ето на това преходниче http://sms.bg/product_info.php?cPath=61_142&products_id=4845
Мисля си че по добър вариант който със сигурност ще работи е с PCMCIA карта с принтерски порт ама цените им са по 100 лева ,което е неприемливо за мен.
Ако някой е ползвал такъв преходен адаптер нека сподели впечатления препоръки и тн. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Фев 18, 2009 13:20 Заглавие: |
|
|
Наскоро продадохме подобен, като лично го пробвах на принтера и работеше без проблем. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Сря Фев 18, 2009 20:49 Заглавие: |
|
|
Явно трябва да се пробва иначе няма да разбера.Последно си бях играл с един такъв конвертор USB<->RS232 и бяха изведени само сигналите TX и RX.Ако ще помогне схемата на JTA-a e подобна( с бая по малко елементи ама концепцията е същата) на тази:
http://www.olimex.com/dev/images/msp430-jtag-d-sch.gif _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 18, 2009 20:53 Заглавие: |
|
|
Само с проба става. Както Филипов е написал, тези 'емулатори' емулират чист принтерски порт, а 'стария' LPT интерфейс може да се програмират индивидуални битове.
Другото е латентността; при LPT, като излъчиш един байт на порта, знаеш кога точно ще се появи на изхода. При разните конвертори, знаеш само че ще се появи, ама дали сега или вдругиден... Това за принтене е без значение, но при клатене на програматори и тем подобни обикновено е решаващ фактор.
(тези неща по-горе ти ги казвам не щото ми се философства, а като активен ползвател на програматор на GAL матрици, закачен на LPT порт) |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Фев 18, 2009 21:23 Заглавие: |
|
|
Да, така е, напълно съм съгласен.
Просто на снимката извода е за включване към принтер, а не паралелен порт. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 13:00 Заглавие: |
|
|
| Аз се опитвах с подобно нещо да правя комуникация с PIC и се оказа, че е направено САМО за принтери. В началото си мислех, че ще го разпознае като паралелен порт, но без принтер не реагираше изобщо-все едно няма свързана периферия на USB-то. Чак когато свързах принтер и го разпозна като такъв. |
|
|
 |
|