Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

въпрос за 42 инчова плазма TV PHilips
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Фев 19, 2009 17:07    Заглавие: въпрос за 42 инчова плазма TV PHilips Отговорете с цитат

Телевизора е Philips 42 инча плазма. Преди една година беше още гаранционен му смениха плазмата даваше няколко вертикални ярки черти. Сега след като е работил по малко от година с новия екран се появи следното. Една вертикална зелена лента широка около 2 ст. наслпжена върху картината и не много ярка по някога не се забелязва при определени образи. Изглежда сякаш е съставена от множество хоризонтални зелени чертички и в обхвата на тази ивица картината се движи огледално. Ако картината се движи от ляво на дясно в тази ивижа преминават сенки според оригиналния образ само че от дясно на ляво. Дали пак е повредена матрицата на екрана или нещо в електрониката защото този екран не е работил и година след смяната а в сервиза казаха че ако не беше гаранционен ремонта щял да струва 1000лв.
Да добавя само модела на плазмата е 42PF9946/12

Exclamation Arrow
Ами като трябва да "добавиш" нещо си има бутон EDIT-не е нужно да пускаш пост след пост Exclamation
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 19, 2009 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо и няма на матрицата.Я си пусни едно DVD и виж дали пак прави така и ако прави го занеси в сервиз .
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 10:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Да и на двд прави така. А можете ли да ми кажете къде е проблема защото се обаждахме в същия сервиз и те твърдят че е от матрицата. А на мене също ми се струва че не е от нея. Не искам да го носим при некадърници все пак сме го купували за 5 бона. Или да ми кажете добър сервиз във Варна. Аз лично съм поправил много телевизори и на много некадърници съм дооправял бакиите. Плазми още не съм бутал а и условия нямам. Това чудо тежи около 40 50 кила иска си специална стойка за ремонт. И схема не можах да намеря в нета фрий имам предвид.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 11:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако някой прекрасен ден се решиш да го ръчкаш:
1. LC4.7E АА Download all, before decompressing
2. SDI PDP Repair Manual
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 11:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Чак специална стойка,слагаш го да легне на масата върху мека постелка да не се издраска и почваш стандартно да мериш с осцилоскопа за пулсации в захранването .По това което описваш на нещо в захранването ми прилича.
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за схемит веднага си ги свалих и ще започна да чета телевизора е в един магазин и не знам кога ще ми дадат да го гледам. А има ли някой вариант за това какво точно да гледам къде е проблема щом във фирмения сервиз не са в час ще трябва сам да се боря.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Осцилоскопа, книжките и ...един пост нагоре Very Happy
Върнете се в началото
val13
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: RUSE

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 13:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега,докато е в гаранция да го носят във гаранционния сервиз.Ако стигнеш до панел ще ти се приплаче от цената му.

Модерирано от RC
Прочете ли първия пост от темата или като чукчите ...?
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 13:23    Заглавие: Отговорете с цитат

val13, Сигурно си е загубил гаранционната книжка Cool
Върнете се в началото
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 14:21    Заглавие: Отговорете с цитат

За съжаление гаранцията му изтече преди година както казах вече го носихме на ремонт месец преди да изтече гаранцията и тогава смениха екрана безплатно или поне на нас казаха че са го сменили тогава даваше три ярки черти мисля че бяха хоризонтални не помня точно. Чакахме два месеца да карат матрица от чужбина е ако е нова тя не е работила и половин година. Като направи гореописания дефект го прибрахме в кашона и не сме го ползвали около година. Сега решихме да го ползваме и колегата е звънял в сервиза да пита за повредата и са му казали че е матрицата нещо не схващам ако ще даваме по 1000лева за матрица през половин година.... Затова се обърнах да питам защото нещо ме съмнява, а що се отнася до ремонта пак ще кажа ако в фирмения сервиз не знаят защо да го носим само да взимат пари за отваряне на капаци ли! Това и аз го правя от 20год. и то безплатно. Идеята ми е ако някой знае в кой блок е най вероятно повредата да проверя ако не мога да се справя поне да се обадя в сервиз кадето ще могат без да ме лъжат.
Иначе прегледах на бързо схемите незнам видях много електролити във хоризонталния и вертикалния блок може някой ликажен да има. Само предполагам. Иначе сега ще разучавам схемите по подробно. Благодарен съм ви че ми помогнахте да ги намеря защото като го търсих преди година неможах да намеря.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети