Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Да си поговорим ли за здравословното хранене, или ви е ...
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 14:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е тумбака .Не съм дебел ,ама тоя тумбак.Добре че мога още сам да си вържа обувките.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 15:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Пепи, така е.Човек е това, което яде, и пие /и пуши Wink /.Пол Брег, казваше, че "тялото е глупаво".Дай му да се тъпче с какво ли не, за да не остане стомаха без работа...А това е, може би най- натоварения орган...
Наследствения фактор, не е непреодолим, с малко /повече/ воля.
Разделното хранене, помага да се регулира теглото, без количеството храна да се намалява /щом нямаме волята за последното/.Просто съчетаваш правилно храните.Знам го по себе си.Не, че някога съм бил дебел, но съм си правил такъв експеримент, за няколко месеца...
Към "вредните" храни, бих причислил всичките там- вафли, вафлички, торти, морти и всичко "сътворено" с бяла захар.Това са "мъртви" калорий и няма никаква нужда от тях.Кафявата захар, меда, кленовия сироп, са друга тема.Те са полезни.Като минавам покрай разни там будки за закуски, и неволно се сещам, че са пълни с бавнодействащи отрови. Twisted Evil
Повечето колбаси- също са отврат.Никога не знаеш какво има в тях.Чистото месо е по- добрия избор, макар, че като гледам, особено пилетата какви БЕДРА вадят... Laughing , като на културисти.Представете си какво ядат.Домашните- биват.Рибата е добре да е морска /океанска/, защото се храни в естествена среда.Тук продават разни риби- мутанти, от разни рибарници, дето се хранят само с... малее, ако видиш с какво...
Лошото е, че домашните плодове и зеленчуци са на изчезване...
Божилов спомена за тютюна, че е полезен в определени дози, и това е точно така.Малко след откриването му, лекарите са го предписвали като /едва ли не/ универсално лекарство.Лошото е, че в стремежа си да се "самолекуваме", по някога правим по 1-2 кутий на ден. Laughing Laughing

Последната промяна е направена от helios на Нед Фев 22, 2009 15:31; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
калина
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: стара загора

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 15:07    Заглавие: Отговорете с цитат

"Б) Катрана наистина е отровен, но съвременните филтри се справят с него доста добре. (умишлено не говоря за цигари без филтър - кой пуши такива?) "
Пробвай като пушиш за пепелник са използаш нещо с капак-стъклено или порцеланово/ние едно време имахме такъв пепелник/.Идея нямаш каква черна гадост кондензира там и се стича по стените.
Иначе за диетите...аз спазвам лунната диета. гот е само един ден в седмицата не ядеш нищо. Тези дни са съобразени с фазите на луната ,така и тя помага. Има и други тънкости. Например когато луната нарастваможете да си позволите да хапнете от всичко което обичате-по-малко се лепи. А след пълнолуние, т.е. когато тръгне да намалява, позатегнете колана и се ограничавайте. Така ще сте щастливи, и елегантни без да сте гладни. Very Happy

Не знам дали им е тук мястото на тези думи на Джордж Гарлин,но имат смисъл
"...Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко...
"
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Прежалена възглавница с бяла калъфка.
Смукваш един път от цигарата без да гълташ.Веднага целуваш възглавницата и издишаш силно в нея.
Нормално филтриращите функции на възглавницата ги изпълнява белия дроб.
Виждал съм как изглежда бял дроб на пушач-грозна гледка.До него слагат бял дроб на непушил човек.Можеш да ги гледаш кеф ти макро,кеф ти микроскопски.
Разликата е че в този на пушача нормалната белодробна тъкан изглежда сякаш е размесена с лайна.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 15:50    Заглавие: Отговорете с цитат

За цигарите моето мнение е: Ако не се прекалява, не е проблем пушенето. Ако запалваш по 7-8 хубави цигари на ден, мисля че не е толкова вредно. Лула се пуши трудно-тя е за хора без работа. Докато се замотаеш-тя изгаснала. Пурата е голямо удоволствие, но не става за всекидневна употреба. Максимум една с добър коняк. Електронната цигара е много добър вариант. Има обаче недостък. Много бързо приключва да работи като хората. Максимум един месец. За това време, тъкмо си помислил че си решил голям проблем-тя се задръства по някакъв начин, и ти само купуваш скъпи пълнители, а ефект няма. А пълнитилите са от чист никотин+аромат. Хем приятно, хем безвредно! Не е евтино обаче. Но пък може да си пушиш и в самолета.
За храненето: Не мога да ям без месо. Имам чувството, че не съм се дохранил, ако ям примерно картофени кюфтета. Готвя почти всеки ден. Спазвам разни правила, ама не знам колко е уместно да ги пиша тук. Има си специализирана литература. И по точно-четете книги свързани с националната ни кухня. Който чувства, че не се храни добре, и има здравословни проблеми с това, бих препоръчал книгата за хранене на болни от хепатит. Много хубави рецепти, без особено ограничаване. Не мога да я намеря в момента да дам точно име и автор.
igp
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 18:30    Заглавие: да си поговорим ли за здравословното хранене, или ви е.... Отговорете с цитат

За мен здравословна е храната произведена с личен труд в градината. Но на практика такава няма.Затова природо съобразна храна ,много спорт,или разходки сред природата,по-малко стрес,пък накрая оня отгоре решава. Все пак бих запитал,как да противодеистваме,на вредния за човешкия организъм тинол?
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Това за тинола е една щуротия дето я дъвкахме преди време.Запоявай си спокойно.Аз го правя от 30години и още не ми е порастнала трета ръка на гърба Very Happy
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Важното е "онази" ръка да я "има". Laughing Е, то не точно ръка, ама нали се подведох по преждеговорещия!... Rolling Eyes
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Пепелници, възглавници... пробвайте ИЗДИШАНИЯ въздух /този, от който дробовете вече са поели част от мизериите/ да го издухате силно близо до ръката... нещо като целувка, но на обратно Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Незнам за вас ама аз сутрин до като си завързвам връзките на обувките му удрям едно лимонадено шише с твърдо гориво така за отскок и поемам пеша към сервиза .Кеф голям. Laughing
Колкото до цигарите там съм върл противник на тях.Слава богу нито дядо ми нито баща ми нито аз нито децата ми а и за щастие и зетя и снахата са пушачи . Те там е големия келепир. Laughing Laughing Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети