| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dencho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 19:24 Заглавие: имам нужда от описание на дадената ел.схема |
|
|
здравейте, имам нужда от описание на дадената ел.схема- как да обясня разпознавамето на текущото състояние на линията- свободно и позваняване, А също и номеронабирането, заемане и самия разговор.Става въпрос за точка от дипломната ми работа по която сам пален хал-все пак сам момиче и ми се иска скоро да стана Инж. . Ако някой може да ми помогне нека да ми пише на maii [email protected]
Mersi!
http://img147.imageshack.us/my.php?image=shema2.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 19:27 Заглавие: |
|
|
| И като си момиче, значи ли че трябва да си вземеш дипломата, нямайки хал хабер за това що е 'ток', има ли почва у нас, и каква е разликата между компютри и компоти? |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 23:21 Заглавие: |
|
|
| Как и какъв инж. ще станеш след като нямаш идея какво си учила 5 години? |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 23:51 Заглавие: |
|
|
Би трябвало да е избирач на номера с тонално набиране, за Цифрови Централи, управлявано от PC. само че има малки неточности.
Абе зарежи я, не можеш да я изпълниш има неща дето трябва да се добавят.......
А ми се вижда че не си студент а може би ... измамник .
Абе все едно ..... ето ти нещо да допълниш картинката
http://hackedgadgets.com/wp-content/alarm_phone_dialer_schematic.png
На тая държава и требват тъпаци за да ги управлява по лесно. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 0:07 Заглавие: |
|
|
Нещо е много мътна работата на тоя кондензатор паралелно на контактите на релето!? И това си ми прилича на схема на дайлер за аларма! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 8:24 Заглавие: |
|
|
схемате много елегантна и проста. Преди години съм пробвал нещо подобно. Но за да се продава легално в БГ трябва да мине доста сертификации изделие, което се свързва към телефонна линия. Има си доста закони по въпроса.
Относно схемата - релето паралелно на кондензатора дава линията на късо през намотката на трафа. Това реле се използва за отваряне/ затваряне на линията и за работа в импулсен режим при старите централи.
Ако се работи само с тонално набиране релето служи само за отваряне и затваряне на линията.
Тъй като тази схема е направена така, че хем може да изпраща тон към лнинията, но и може да получава тон, то много лесно с контролер и софтуер може да се направи както номеронабирач, така и дистанционно управление през телефона |
|
|
 |
dencho Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 9:16 Заглавие: |
|
|
| студентка съм в софиискич технически. схемата ми я написа доцента. ина4е самя дтмф и пик съм си ги описала, но ми трчбва какво се получава при самите състояния(свободно,заемане,позвъняване и номеронабиране). как протипча тока , от каде минава сигнала, информациония сигнал. такива работи ми трябват в рамките на 2-4 страници. след това доцента ще ми помогне с макета и се надявам април да завърша. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 9:43 Заглавие: |
|
|
Сканирай си студентската книжка на страницата със снимката и една твоя снимка правена в момента до нея. Ако вярно си студентка и всичко друго си го направила сама, що да ти се не помогне? Навъди се сума пунгашор дето от всичко иска да свлече кинти. Дразнещо е... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 9:59 Заглавие: |
|
|
По принцип тези устройства може да се слагат по чифтовете на телефоните, на нищо не подозиращи абонати, и да звънят на импулсни телефони (през ком порта се настройват номерата и паузите между набиранията.... даже може да се използват и тоновете за разпознаване кое устройство колко парички е изкарало за да се разплатят после) . И след това маика плаче грамфон свири.
......... С доцента ще се оправиш ............
Все пак требва да се учиш и кариера как се прави.
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=6575 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 23:44 Заглавие: |
|
|
MeН пределно ми е ясно за какво е там релето и че набира пулсово чрез него просто не ми стана ясно защо е тоя кондензатор... като може и без него.Просто релето ще се командва малко по по-друг начин. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|