| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 3:12 Заглавие: Странно пищене след замяна на CPU на MB Abit SL-30 |
|
|
Значи като цяло си работи машината.. беше с 600MHz CPU сложихме на 1000MHz 101% работещо(беше ми на един от PC тата ) всичко добре.. работи си Но при зареждане на WIN издава двутонален звук през PC спиикара... както и по-някой време докато си работи Не ми е познат тоя сигнал  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 7:41 Заглавие: |
|
|
само звука ли издава или прави номера,рестартира се и тн....
виж дали прегрява процесора,обнови биоса ако се налага или оборотите на вентилатора са ниски и биоса го отчита и издава звук  |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 8:22 Заглавие: |
|
|
Тия звуци са обикновено индикация за проблем от БИОС-а.
Самият Уин не би изписукал по този начин за каквото и да е, освен ако му липсва работеща саунд карта. БИОСа обаче не разбира от саунд карти и използва ПЦ високоговорителя.
П.С. Най-често го прави това БИОС-а когато махаш и слагаш външни устройства (напр. PC Card), ама явно твоя случай не е такъв! _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 9:46 Заглавие: |
|
|
Много ме учудва това, че писука и при зареждане и след като зареди ОС. То това дъно, като гледам схемата, има връзка на спийкъра с вградената звукова, та може и тя да писка. Може да се пробва да се забрани, за да се види да не е от нея. Btw на това дъно 1000 MHz. му е максимума с Pentium III, иначе с Celeron максималната честота му е до 850 MHz. Тук му е и схемата с описание http://sunsite.rediris.es/pub/mirror/intel/design/intarch/MANUALS/27343203.pdf |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 17:46 Заглавие: |
|
|
Пищенето 100% е от PC спиикара който си е запоен на дъното.Според брат ми е от прегряване на процесора но аз така и нямах време да го видя,по късно ще го човъркам пак.Но иначе пастата която сложих е една от най-читавите, радиатора е сравнително добър, а вентилатора си работи отлично. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 18:37 Заглавие: |
|
|
Провери в BIOS как е зададен множителя на процесора - дали се управлява от BIOS-а, или хардуерно.
Имах проблем с едно дъно, CPU -PIII, 1000 MHz, Award PhoenixBIOS, джъмперите му бяха на множител 7,5, от BIOS-а също беше 7,5, при стартиране пискаше 2пъти късо, 1 път дълго, 1 път късо, след това зарежда нормално. Когато от BIOS-а му зададох множителя да е според хардуера (By H/V) - писканията изчезнаха. Може и при тебе проблема да е същия. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 18:53 Заглавие: |
|
|
Сега работи на 133х7.5 на Default e всичко от жъмпарите.След малко ще го разглобя целия да го пойзчистя от...до и ще сложа на ново всички радиатори и пак ще видя градусите.То пищенето е като на 2-тонална сирена.. иначе работи макар, че за мен да е малко бавен смисъл, че със същия процесор и марково дъно с двапъти по малко рам работи определено поне 5 пъти по-добре.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 19:12 Заглавие: |
|
|
//Off
| DJ69VN написа: | | ...жъмпарите.... |
Ама пък дума ли е  |