Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на fx5200EP Albatron

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
harleybg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 21:07    Заглавие: Ремонт на fx5200EP Albatron Отговорете с цитат

http://www.ocie.com/images_products/49340_small.jpg

Видео картата има отпоени SMD кондензатори от долната страна. В зависимост от размера мога да разбера какъв им е капацитета (ще премеря другите с такъв размер). Ако някой може да ми прати детайлна снимка на долната страна на картата (от тази дето НЕ е радиатора) ще съм му много благодарен.

Последната промяна е направена от harleybg на Чет Фев 26, 2009 0:00; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 22:27    Заглавие: Re: Ремонт на fx5200 Отговорете с цитат

Електролитни или не електролитни.. по размера ще стане една......... Shocked
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде снимай я тая повредена карта и сложи тук снимка.

Ако беше телевизор, досега темата да е заминала в коша, щото трябва да се пише пълен състав, шаси и т.н. А пък fx5200 не е модел карта, а модел чипсет. И не всички карти с тоя чипсет са правени по референтния дизайн на NVidia. А дори и да са, аналоговата електроника около импулсното вероятно е различна на различните карти.
harleybg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 22:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм сложил линк как изглежда видео картата (едно към едно си е). Проблема е, че са се разпоили неполярни кондензатори и са изпадали (от прегряване на видео процесора) и сега работи само на ниска резолюция. Освен по-размера друг начин е да ги сваля от друга такава карта. Картата е бракувана. Ако тръгне - тръгне.
Разпоих още няколко кондензатора и тези с еднакъв размер (колкото и да е нищожна разликата) имат еднакъв капацитет.

Това е снимката. Кондензаторрите, които липсват са оградени (вижда се като се увеличи снимката). Ако някой има такава, ще ми свърши работа, ако каже липсващите като кои други изглеждат (цвят и размер).

Намери се:
http://www.ixbt.com/video2/images/gffx-4/albatron-5200-scan-back.jpg
Явно не съм бил много добър при търсенето
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети