| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 15:57 Заглавие: Отпушване мастиленоструйна глава за HP |
|
|
Мастилницата веднъж е пълнена безпробивно (през дюзите). Онзи ден реших, че и така ми излиза скъпо и си купих наливно мастило. Оказа се, че под самата лепенка на тонерчето си има фабрични отвори за пълене. Налях колкото се иска мастило, обаче май дюзите са се запушили и сега се мъча да ги прокарам. Варих главата, киснах я в оцет, спирт, коресилин, пак не става. Има ли нотка живот в тонера или да го хвърлям? Софтуерно ми изписва, че няма мастило, но въпреки това се принтва безпроблемно, само дето не пуска мастило. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 16:22 Заглавие: |
|
|
Бутона Търсене дава следните резултати:
И съм убеден, че не са само те. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 21:11 Заглавие: Re: Отпушване мастиленоструйна глава за HP |
|
|
| charli написа: | | Варих главата, киснах я в оцет, спирт, коресилин, пак не става. |
Вече няма и да стане... Наистина има много писано по тази тема, като цяло ще кажа че твоята вече със сигурност е мъртвец.
www.google.bg _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 22:01 Заглавие: |
|
|
Да допълня и аз - това, че показва празни мастилници е нормално за тоя тип глави - датчиците са така, че показват само когато мастилницата е в оригиналното си състояние. С изчерпване на мастилото останалите над нивото на мастилото датчици (малки съпротивления) прегарят и повече не могат да отчитат. Иначе в повечето случаи запуши ли се такава глава (HP) няма оправия, те така са ги направили с цел. Но пък при внимателно пълнене и то с мастило, което е за съответната глава, вероятността да има успех не е малка, но най- много две пълнения, при късмет и три, ама рядко.
П.С. и още нещо - при мастилките да се говори за тонер е крайно неправилно - тук има мастило и нищо друго Тонера е съвсем друго нещо. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 22:57 Заглавие: |
|
|
Сега ще пробвам - имам 8727
Само, че съм инсталирал базовия драйвер, който не мери ниво... Това трябва да оправя.
Корекция - цветна ползвам само - 8728...
P.S. - Потвърждавам: за моя модел - HP DJ 3550 (в момента само с цветна глава 28 ) - метода работи. Главата е зареждана от мен един път и показваше празна глава - сега стана "пълна". _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 1:59 Заглавие: |
|
|
Днес един познат ми каза, че се продавали неоригинални мастилници за HP, които можеш да си ги презареждаш многократно, демек нямало следене на нивото на мастилото. Вярно ли е това. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 11:14 Заглавие: |
|
|
Ако знаеш от тези | Цитат: | | ...че се продавали неоригинални мастилници за HP... | какви представители има които текат като за световно.
Такава мазаница става след тях, че не ти е работа.
Вероятно не всички са такива, но горното е от личен опит, а разликата в цената не беше чак толкова голяма. |
|
|
 |
|