| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 22:27 Заглавие: |
|
|
Добра поука не си само ти ,тия китайци ще ни научат на какви ли не номера ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 22:34 Заглавие: |
|
|
Не е до китайците,а явлението си е съвсем ама нормално и редовно.Просто не му се е случвало на човека.В 11AK18 проблема е много често срещан.
Ако дръпнеш буксата на размагнитвачката (за проба) е видимо че проблема изчезва. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 22:41 Заглавие: Re: NEO TV-2988TXSF проблем с цветовете |
|
|
| mincho1959 написа: | | Размагнитващата система му е в ред |
 _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 22:45 Заглавие: Re: NEO TV-2988TXSF проблем с цветовете |
|
|
Е, човека е имал предвид, че не е дала "накъсо" и да гори предпазител, което май си е най-честата повреда при размагнитващата система. Оттук е заключил, че е в ред... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 7:15 Заглавие: |
|
|
Ами не знам колко често е при това шаси , но при 210 човека чели темата само
elmondo-ivan даде точния отговор .А аз научих още нещо ,даже си го сложих в архива ,щото съм такъв тъпанар че след 2 дена съм забравил вече за какво иде реч . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 9:47 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Ами не знам колко често е при това шаси , но при 210 човека чели темата само elmondo-ivan даде точния отговор. |
Тоя пост честно да ти кажа не знам за кво го написа и какво целиш с него-но както и да е-ще ти отговоря...
Нали не мислиш че всички тук седят 24/7 във форума и чакат само някой да пише за да му отговорят веднага
В интерес на истината темата съм я видял в самото и начало,когато в първия пост атача не беше се прикачил.После когато я видях-вече му беше даден правилния отговор и от мой пост смисъл нямаше...
А че със сигурност elmondo-ivan не е единствения човек,който знае и е виждал подобен дефект-това е повече от ясно.
Дефекта е много често срещан,мисля че по-горе споменах и конкретно в кое шаси на Vestel.Там PTCто дефектира по този начин изключително често.Ако се разровиш из "Купува-Продава" отпреди време ще откриеш и че продавам един 100Hz Universum точно същото шаси,който умния труженик на немската "нация-техническа" му беше прехвърлил кинескопа и след това като беше видял че и с новия кинескоп са "същите лайна" го беше зацепил,без да му доде на акъла да дръпне буксата на бобината.Та от цялата работа го получих със сменен кинескоп "сълзичка" буквално на нула километра.
Така че не е хубаво да хвърляме подобни подмятания засягащи знанията на други хора.
Най-малкото те виждам доста често за питания от този форум,да ходиш да ровиш в руския монитор,да изравяш някакви знания от там и да ги представяш тук,като свои собствени,получени на база личен опит.Да не кажа че и вероятно за шасита,които силно се съмнявам някога да си ги виждал наживо. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 10:05 Заглавие: |
|
|
Аз като видях картинката също помислих, че кинескопа е свирнал ама като телевизора е пред теб е по друго.Освен това нали правиш всичко необходимо та да изкараш че не е свирнал кинескопа.Много пъти съм писал .Аз не вярвам на позистора.Връзвам последователно на разм.бобина една 100вата лампа и включвам за секунди два три пъти в мрежата.Никога не ме е подвело. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 10:12 Заглавие: |
|
|
Божиле, аз пък ти се чудя за какво подскачаш .В ония пост просто констатирам и си признавам че има още 100г. да се уча и пак ще ми са малко!
П.С. Не виждай във всяко нещо ,задни мисли !Аз ако има нещо ще го напиша ,не ми пука кой ще се обиди!
Съжалявам че оспамих темата!  |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 10:23 Заглавие: |
|
|
Да не се правя на умен,но първата работа при такъв случай е да дръпнеш
,демек да изключиш размагнитвачката....
Скоро имах подобно СОНИ.За съжаление се оказа кинескоп. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 10:53 Заглавие: |
|
|
| vlad_o написа: | първата работа при такъв случай е да дръпнеш
,демек да изключиш размагнитвачката... |
Ами така е-ама както виждаш хората в Германия и кинескоп сменят за това и така и не се усещат.Както и да е де-тогава намазах от цялата галимация.
При всички дефекти свързани с размагнитване,задължително преди да обвиня кинескопа сменям позистора и размагнитвам с външна бобина.Като слагам точно същия позистор,че съм ял много пъти лайната от сложен "някакъвси" позистор и после се чудим що през няколко дена безпричинно гори мрежовия бушон.
old4,Ами нормално е да рипна на тая реплика в стил "200 гледали,един познал".Между пускането на снимката и "позналия отговор" има цифром и словом 18 минути интервал.
Малко след това ти си дал съвсем ама правилна насока-да намали цветност и адаша ти от Асевновград е дал третата насока-кинескоп.С това темата се беше изчерпала.
Аз за къв чеп да пиша повече в нея,като няма какво повече да се добави?
А че "човек и 100 години да учи"-това е ясно.Никой не знае тотално всичко.
Както и да е... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|