| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 23:44 Заглавие: |
|
|
Тази платка е предназначена да работи с управление, направено с PIC18F4520. Той вече може евентуално (но не задължително) да се свърже чрез RS232 към компютър. По принцип тази RFid платка е от допълнителните аксесоари към развойните среди на "Микроелектроника".
Подобни системи се монтират най-удачно там, където вече има електрически насрещник. В такъв случай се поставя и брава, която освобождава езика чрез дозавъртане на ключа. Става дума за блокове, в които може да се влезе или с ключ или като се отключи от домофона електрическият насрещник. Т.е. тази системка спестява ваденето на ключ всеки път. Аз съм си сложил картата в една чантичка, която е непрекъснато с мен. Щом приближа до антената и насрещникът се активира за 2 секунди и само бутвам вратата. За по-лесно съм отрязал антената от платката и само тя е залепена на стъклото отвътре. Останалата част съм опаковал в една разклонителна кутия 80х80. Удобно си е! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 0:36 Заглавие: |
|
|
МНого странно на работа подобни карти работят от 1-2см ( което си е мн малко ) а като има няколко карти в портфейла ... различни и не срработва изобщо! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 10:44 Заглавие: |
|
|
| Прекрасно ,но паметта им е само за 20 карти . Относно свързването към компютър ,то ще е необходимо за изтриване на загубени и вкарване на нови карти ,значи може и с лаптоп да се върши това ,а има ли съответен софтуер ? |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 11:40 Заглавие: |
|
|
без компютър и без дисплей едва ли може да се направи достатъчно лесна за работа картова система с повече от 20 карти. Така че за тази цена мисля устройството е перфектно.
А колкото до PC софтуер колко хора биха сложили един компютър на входа на блока да работи за картовата система? |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 20:43 Заглавие: |
|
|
| Това устройство, специално, чете от около 8-10 см, но не може да прочете карта, ако върху нея има друга подобна. Сама по себе си, ако се направи по описанието, схемата предава кода на картата по RS232, но аз си я преработих да е абсолютно независима. В момента правя софтуер, който записва нови карти без нужда от компютър. Така става и изтриването, като единственото условие е да се знае номера, под който е вкарана картата в паметта. Разработката я правя за широка употреба за отваряне на врати на входове и има две разработки-за 30 карти и за 200 карти. Това към момента... |
|
|
 |
|