Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Радиочестотен чип (RFid)
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 01, 2009 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази платка е предназначена да работи с управление, направено с PIC18F4520. Той вече може евентуално (но не задължително) да се свърже чрез RS232 към компютър. По принцип тази RFid платка е от допълнителните аксесоари към развойните среди на "Микроелектроника".
Подобни системи се монтират най-удачно там, където вече има електрически насрещник. В такъв случай се поставя и брава, която освобождава езика чрез дозавъртане на ключа. Става дума за блокове, в които може да се влезе или с ключ или като се отключи от домофона електрическият насрещник. Т.е. тази системка спестява ваденето на ключ всеки път. Аз съм си сложил картата в една чантичка, която е непрекъснато с мен. Щом приближа до антената и насрещникът се активира за 2 секунди и само бутвам вратата. Wink За по-лесно съм отрязал антената от платката и само тя е залепена на стъклото отвътре. Останалата част съм опаковал в една разклонителна кутия 80х80. Удобно си е!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 0:36    Заглавие: Отговорете с цитат

МНого странно на работа подобни карти работят от 1-2см ( което си е мн малко ) а като има няколко карти в портфейла ... различни и не срработва изобщо!
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 8:12    Заглавие: Отговорете с цитат

за защитните чипове по магазините не знам но едва ли има някакъв код особено при дрехите защото има често случайно задействане.

Относно протоколът за самите карти и за този на микроелектроника потърсете в нета стандарт ЕМ4100. Тези карти са 64 битови и се смята чексума и по редове и колони. Стандартните четци работят под 10 см растояние. И изкарват директно RS232 и веднага могат да се свържат към компютър.
Такива изделия има при млад конструктор http://constructor.bg/shop/newsdesk_info.php?newsdesk_id=29&osCsid=6952398ad450e3c4221cef6c493025c0
или тук http://www.electronicsdesign-bg.com/?t=6&c=9
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 10:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Прекрасно ,но паметта им е само за 20 карти . Относно свързването към компютър ,то ще е необходимо за изтриване на загубени и вкарване на нови карти ,значи може и с лаптоп да се върши това ,а има ли съответен софтуер ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 11:40    Заглавие: Отговорете с цитат

без компютър и без дисплей едва ли може да се направи достатъчно лесна за работа картова система с повече от 20 карти. Така че за тази цена мисля устройството е перфектно.
А колкото до PC софтуер колко хора биха сложили един компютър на входа на блока да работи за картовата система?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 20:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Това устройство, специално, чете от около 8-10 см, но не може да прочете карта, ако върху нея има друга подобна. Сама по себе си, ако се направи по описанието, схемата предава кода на картата по RS232, но аз си я преработих да е абсолютно независима. В момента правя софтуер, който записва нови карти без нужда от компютър. Така става и изтриването, като единственото условие е да се знае номера, под който е вкарана картата в паметта. Разработката я правя за широка употреба за отваряне на врати на входове и има две разработки-за 30 карти и за 200 карти. Това към момента...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети