|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 9:08 Заглавие: 7" LcD TV Dikom |
|
|
Колеги, дойде едно малко LCD TFT 7" TV Dikom TVA-AW007 shasi JV-565E-26M01 s proc. M37160MAH-076FP i eprom A81DC. Проблема беше че беше изгорело захранването, може би от неправилна употреба. След замяна на дефектните елементи, ТВ-то заработи, като излиза меню, от което всичко се настройва с изключение на каналите. На тунера има по 5в на всички обхвати без да се превключват, и на управлението на варикапите има 24в без да се изменя. На проца и на епрома има 5в и постоянно върви информация м/у тях. При настройка на менюто, чистотата се мени от 50 до 900Мхерца, но при тунера няма изменение на напреженията. Мисля си дали проца е дефектен или иска дъмп, защото почти няма разлика с паметта лие или го пускам без нея. Доста форуми изчетох, особено Руски, и то с абсолютно същата повреда,и там човека търси бин за разрешаване на повредата, но никъде не прочетох че е отстранена. Моля за компетентно мнение и ако се намира дъмп за този модел, изпратети ми за проба. Пробвал съм с такива за подобни модели, но нищо !!!!!!!!! _________________ тел. 0898736424 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 10:12 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че трудно ще намерите точен дъмп след като не сте писал кой е скалера и панела на тв. Имал съм такъв проблем с телевизорче със същия процесор и проблема беше в дъмпа. Решава се след като се влезе в серв. режим и се избере AFT, след което се натиска бут. V+, на екрана се изписва AFT OK и се натиска ST.BY. Начина на влизане в сервиз зависи от ДУ. Качих дъмп за MYSTERY MTV 750 със същия процесор. |
|
|
 |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 11:20 Заглавие: |
|
|
Много благодаря, доста неща изчетох из руските форуми и наистена нещата се насочват към точен дъмп или вход в сервиз. Проблема е че ТВ-то е на българин живеещ в Италия и го е изпратил без пулт. Входа от AV работи, но без звук и с нарушена геометрия. _________________ тел. 0898736424 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|