| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 16:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря за пояснението разбрах какво ми казваш. Това което имах в предвид е само, че при новите ел.мери ме може да се лъжат с бодалските методи. Защото той мери протеклото количество електрони а не мощноста както старите, и като включиш реактивен товар и ги лъжеш като си промениш косинос фи на мрежата. Така че за новите няма значение тока дали ще тече през нулата или земя все го отчита. По интересно е когато потенциалната разлика между земя и нула стане достатъчна че да можеш да черпиш ток от там но това е опасно. Също от трафопоста се подава ток с еталонни параметри условно казано и какви аномалии ше настъпят във веригата след това не е толкова важно, защото ако се повиши напрежението между нула и зема пропорционално се променя и това между фаза и нула. Така мисля аз може и да бъркам. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 16:33 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | ... Защото той мери протеклото количество електрони а не мощноста както старите,..... | Я пак че ми стана интересно...  |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 16:45 Заглавие: |
|
|
Преди време ми донесоха един сръбски отворен с молба да измисля нещо да го лъже отказах. Но като го разгледах видях следното; вход фаза медна шина, изход фаза медна шина, по средата имаше мост от бял метал който беше сякаш сплавен или заварен за тези двата края и толкос. Разбрах че това било свръх проводник или нещо подобно и електромера мерел чрез някаккъв датчик подобе на този на хол, протеклото количество електричество затова се казва че тези ел.мери отчитат даже един светодиод. Може и да греша но аз това видях. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected]
Последната промяна е направена от shri на Пон Мар 02, 2009 16:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 16:49 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | ...Разбрах че това било свръх проводник или нещо подобно и електромера мерел чрез някаккъв датчик подобе на този на хол, ..... |
Айде..., пак отнесохме плувката в сферата на черната и бялата магия ... 
Последната промяна е направена от RC на Пон Мар 02, 2009 18:42; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 18:28 Заглавие: |
|
|
И аз се интересувам активно от свръхпроводника, за совалката имаме нужда от такива. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 20:34 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | като включиш реактивен товар и ги лъжеш като си промениш косинос фи на мрежата. |
 |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 20:38 Заглавие: |
|
|
| Тук, където работя, например, в баните има кутия за изравняване на потенциала. Това означава, че всички метални части-вана, бойлер, батерии, тръби и т.н. се свързват с жълтозелен проводник и се съединяват една към друга в специална кутия, откъдето се свързват със заземяването на сградата. Така се избягва онова "почукване", когато стъпиш във ваната и хванеш душа. |
|
|
 |
emo-gar Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 08, 2009 12:51 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | Преди време ми донесоха един сръбски отворен... |
...Ама иначе знаеш как да го лъжеш тоя Хол-сензор,нал' тъй ...
За "правотокови" ампер-клещи чувал ли си?,да знаеш че с лекота мерят и "крив" ток.Тъй някак си работят новите ел-мери.Иначе сметката U.I.cosf=P си важи с пълна сила,само че "гадинката"може да определи фазовото изместване между UиI, и при това записва в регистър "реактивна енергия"=глоба _________________ "Науката започва с измерване" |
|
|
 |
hunterS Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 08, 2009 14:51 Заглавие: |
|
|
Момчета това е все едно да имаш ГРТ и да не му биеш кола а да го вържеш към земното на захранващия кабел което е пълна глупост и не виждам куму е нужно заземление на тръби ми заземете и на кумшийката или бийте кол пред входа и с едно ПВА2 опашете сички метални елементи в сградата що просто не си сложи след бойлерното табло 3 проводна линия и да върже ДТЗ като фаза и нула си влизат на входа и от изхода и вързва фаза и нула към боълера а третия краи (ЗЕМНО) го подава на входа на ДТЗ на нулевия краи и готова работа корпуса на бойлера е заземен а той е вързан с тръбите и ето ти нормално защитен бойлер  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 08, 2009 15:38 Заглавие: |
|
|
| hunterS написа: | Момчета това е все едно да имаш ГРТ и да не му биеш кола а да го вържеш към земното на захранващия кабел което е пълна глупост и не виждам куму е нужно заземление на тръби ми заземете и на кумшийката или бийте кол пред входа и с едно ПВА2 опашете сички метални елементи в сградата що просто не си сложи след бойлерното табло 3 проводна линия и да върже ДТЗ като фаза и нула си влизат на входа и от изхода и вързва фаза и нула към боълера а третия краи (ЗЕМНО) го подава на входа на ДТЗ на нулевия краи и готова работа корпуса на бойлера е заземен а той е вързан с тръбите и ето ти нормално защитен бойлер  |
Ако има някой , който да е разбрал този пост , да обясни и на мен. |
|
|
 |
|