| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Тодор Тодоров Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 22:23 Заглавие: |
|
|
| Аз използвам симисторен регулатор на мощност, вече втора година и нямам проблеми. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 23:03 Заглавие: |
|
|
| Що не четете бе хора,най-отдолу в табличката която е дал човека има данни за двигателя-P=58W,rpm=2330,capacitor=2uf/400v |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 23:32 Заглавие: |
|
|
Както цитира колегата видно е, че ако данните отговарят на истинат двигателя е асинхронен тоест безколекторен. При тебе най вероятно ще стане с всякакав димер защото мощноста ти е малка и ефекта от индуктивния товар няма да натовари особенно димера. Обаче пусковата намотка е през кондензатор и може да не ти тръгва на намален димер, да трябва като го пускаш първо да завърташ на макс и после да намаляш. Не съм пробвал асинхронен двигател и димер, прахосмукачките са колекторни и не може да се сравнява с тях. Абе пробвай. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
stepoff Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 0:04 Заглавие: аа |
|
|
ще робвам с обикновен димер за лунички. Предполагам че няма да прецакам вентилатора!!!??!
Ако някой може да ми предложи конкретен модел,ще съм благодарен!!!
Благодаря на всички отговорили!!! |
|
|
 |
dobrix Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 13:53 Заглавие: |
|
|
Няма опасност за димера или вентилатора. Но няма нищо да стане! Или ще работи на близки до нормалните обороти или ще спира.
Не е пригоден за регулиране по напрежение. Ще постигнеш най-много минус 10% обороти и ще излиза от стабилност. |
|
|
 |
stepoff Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 19:54 Заглавие: AA |
|
|
Благодаря за съвета! Сподели какво да търся и как да се справя с идеята ми!!! |
|
|
 |
dobrix Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 04, 2009 7:34 Заглавие: |
|
|
| Нямам идея в момента. Ако можете да разглобите двигателя и да преработите ротора, бих ви дал решение. Но казвате, че нямате достъп до него. |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 20:26 Заглавие: |
|
|
Бях пробвал на такъв вентилатор с обикновен димер. почти не му се намалят оборотите а повече звука 10% процента надали има. Има момент в който трудно тръгва при намален димер и си променя звука. Някой по горе беше написал че няма проблем за димера и вентилатора, за димера да, но ако той е намален така че вентилатора не се завърти и "бучи" какво ще се получи и след колко време? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
stepoff Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 20:29 Заглавие: аа |
|
|
Здравейте отново, днес с е сдобих с ето този регулатор. мамерих и всички данни за него. Искам да помоля знаещите да ми подскажат на разбираем за мен (прост) език как да го свържа. целта ми е да се намалят и увеличават оборотите. Благодаря предварително !!!
http://www.estervil.com/img/OBIAVI/MI-ETY-ETX-E-BG-D_77.pdf |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 21:33 Заглавие: |
|
|
От това, което са дали като схема по-просто няма - фазата на първи извод на регулатора, нулата на втори. От втори - на едната жица на мотора, от трети на другата. И сложи един външен предпазител за всеки случай...и се варди от тока
Продължавам да съм скептичен за крайния резултат. Дадох ти и линк в предния си пост, ама май не четеш. Доколкото разбирам означението на схемата това си е чист фазов регулатор, а такъв в случая е неприложим.
А и в инструкцията си е написано -
The controller is only to be used together
with fans that are suitable for speed control.
The motor used should be internally
protected against over heating.
Пиши все пак за резултата. Успех! |
|
|
 |
|