Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Плазма LG 42PX4RV замяна хибрид

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Мар 04, 2009 12:04    Заглавие: Плазма LG 42PX4RV замяна хибрид Отговорете с цитат

Плазма LG 42PX4RV шаси MF-056A
Дефект аналогичен на http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=96781
Окъсява 187V във въпросната платка и изгорял предпазител FS2.
Хибрида сменя ли се безпроблемно с STK795-811A Question
Само той ли гори или трябва ли да се сменя и на другата платка или направо да се поръчват и сменят трите платки комплект както пише в цитираната тема?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 04, 2009 13:11    Заглавие: Отговорете с цитат

В голяма част от случаите се подменя само дефектиралият модул.Сменят се накуп само при изрично изискване на производителя,породено от технологична недомислица,или както беше описано в руската тема-заради конкретен панел.Интегралната схема не ми е позната и не съм я ползвал в практиката,не мога да помогна.Компонентен ремонт съм опитвал на друга марка и знам,че отнема много време,средства и е с изключително ниска надеждност,тъй като рядко дефектите са еднотипни и опират до един дефектен компонент.Защо не бъде поръчан направо борд?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 04, 2009 13:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпреки ,че се препоръчва подмяната на цялата платка аз си поръчвам от KSP за около 60лв. и подменям безпроблемно с STK795-811A.А, и бушона.С това се изчерпва всичко .Меря естествено запулсации но общо взето всичко си е било в нормата.Зора е докато се извади дефектиралата хибридка.В нея дефектират два полеви транзистора и се вижда визуално защото е покрита с едно като гел.От преди две години правя тази замяна и до сега няма рекламация/Да не чуе дявола/Сменяй смело,пробвано е .
stoianow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Г.Оряховица

МнениеПуснато на: Сря Мар 04, 2009 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Наскоро правих такъв телевизор - със същите проблеми. Така и не намерих такава ИС като пасата ми намериха целия Z модул- клиента се съгласи и така много лесно се реши проблема. Обаче как си топли не е истина. И аз с триста зора извадих ИС и видях изгорелите транзистори като показах ИС в склада ми се смяха казаха направо целия Z модул. В сервиза на техномаркет ми казаха цена веднъж/явно деноминацията не важеше Laughing / Успех пожелавам с ремонта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 04, 2009 23:18    Заглавие: Отговорете с цитат

stoianow написа:
Така и не намерих такава ИС.

Хибрида го има при мене на склад-даже вече отплава към Филипов.
Остава да каже дали всичко е ОК.

Последната промяна е направена от Bojilov на Сря Юли 08, 2009 12:43; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Мар 12, 2009 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Работи безпроблемно.
Прави ми впечатление че на новия към охлаждащата повърхност/радиатора няма връзка с изводите, а на дефектния има, и то точно към изводите на изгорелите транзистори. Като го разгледах връзката е през винтчето - на заменката го няма.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети