| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 05, 2009 23:00 Заглавие: Често дефектиране на CD/DVD устройства на компютъра |
|
|
| За няколко години, може би през две се повредиха няколко CD/DVD устройства. От начало не четат всичко, а след това нищо. Експлоатирам ги в домашни условия и то не чак толкова. Да са записали не повече от 50 диска. Не се пуши в стаята. Почиствам комютъра през месец, защото все нещо му правя. Различни марки са не визирам определена. Почиствах лещата със спирт, но уви нищо. Има ли някакъв начин за ремонт в битови условия. Чел съм за фокусиране на лъча, но как се прави и ще постигна ли успех? Това ли им е живота или аз ги "моря" по някакъв начин. Има ли правила за "нежна" експлоатация или утре отново да влагам 40 лв за поредните 1-2 години. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 05, 2009 23:43 Заглавие: |
|
|
ВЛАГАЙ не му мисли .... скапват се
почнал съм от TEAC записване на 1х четене на 4х CDR-и (500-600$)
Записало е много хиляди диска.
Минал съм през HP за по 300-400$ пак хиляди диска записани,
разни ямахи за по много пари ... записване на хиляди дискове.
Последната свестна записвачка беше TEAC от 128$ през 2003г. - бачка още перфектно.......
от тука натам пълни боклуци дават им преко сили 400 диска ...
но в сверата на мечтите. |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 05, 2009 23:45 Заглавие: |
|
|
Мрат като пилци. Нормално е. Цената им вече е толкова ниска, че производителите нямат файда да наблягат на качеството. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 05, 2009 23:51 Заглавие: |
|
|
Поне при мен е различна статистиката... като някои се ползват активно, а други прашасват основно.
Виж, ако си говорим за лаптопи, там работата е друга; средностатистическото dvd на лаптоп е за боклука още като излезе от завода.
Абе за десктоп не е нормално след 50 записани диска да се скапва устройството. Смени марката, която купуваш.
П.С. скоро не съм гледал цени ама тези 40-50 лв... малко съмнително ми седят. Последният dvd writer който купих - помня отчетливо - беше едно LG, близо 100 лева. (със фактура и ддс де) _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 05, 2009 23:54 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | | ....Смени марката, която купуваш..... |
| taralion написа: | | ...Различни марки са не визирам определена.... |
|
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 10:12 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | | ...скоро не съм гледал цени ама тези 40-50 лв... малко съмнително ми седят... |
Напротив, точно такива са цените - при това с фактура и ДДС... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Crank Опитен потребител

Регистриран на: 11 Май 2005 Мнения: 153 Местожителство: гр.Варна/Шумен
|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 13:09 Заглавие: |
|
|
Лещата не се чисти със спирт. Може и това да ти е грешката, която правиш при първия дефектирал диск ....
Захранването също може да проблем...
А ако държат 2 години - тя гаранцията им е толкова _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 15:34 Заглавие: |
|
|
| Както казаха и по-горе, провери си и захранването, ако са се скапали на един и същи компютър. На мен две ми се скапаха, докато разбера че е от хлабава връзка в захранващия кабел (прекъсваше). На едната и изгоря интерфейса за връзка, а на другата почна избирателно да записва само определен вид дискове. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 16:16 Заглавие: |
|
|
Подкрепям последните 2 поста.. Имам на 4 компа по 3 или 4 CD/DvD писачки и ги пръскам от записи може би над 100 на седмица..Работят си отлично само едната почна малко по-трудно да чете RW та но си е нормално Какви марки купуваш?Какво ти е захранването? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 07, 2009 13:29 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | | Виж, ако си говорим за лаптопи, там работата е друга; средностатистическото dvd на лаптоп е за боклука още като излезе от завода. | Тук не съм съгласен. На MSI и някои други пачаври наистина записвачките са боклук. Но на повечето лаптопи са много читави и здрави. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
|