| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sparow Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 03, 2009 12:23 Заглавие: озонатор на течности |
|
|
здравейте,съществува ли подобно нещо?
значи идеята е озонатора да озонира течност примерно 100мл. след което да се влее като система на болни от..нещо си..дядо ми е доктор и го човърка тоя въпрос? _________________ Remus |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 03, 2009 12:28 Заглавие: |
|
|
| Пиши в гугъла (жива вода) и ще се изненадаш колко има писано за това! |
|
|
 |
sparow Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 05, 2009 22:50 Заглавие: |
|
|
начи проучихме въпроса ,устройството има два вход/изход -на входа влиза чис кислород,вътре става нещо и от изхода излиза чис озон,и за цялата тая работа-4500$
някой запознат ли е с тези машинки и как се разгражда двуатомната на триатомна молекула? _________________ Remus |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 05, 2009 23:01 Заглавие: |
|
|
Триатомната се разгражда сама при това бързо и лесно до нормалното си състояние - двуатомна (устойчива) молекула на кислорода.
Това дато прави обратното е с популярното име озонатор.
За да стане номера е нужна външна енергия и обикновенно за целта се ползва високоволтов коронен разряд или високоенергийно (UV примерно) излъчване.
Но да е чак пък само чист - трудна работа.
Значи - продължавайте с проучванията.
А и след такива проучвания нещо почва много да ме съмнява достоверността на това: | Цитат: | | дядо ми е доктор и го човърка тоя въпрос | освен ако в случая не е титла за/от някакви други науки - юридически да речем, а не в смисъл на медик. |
|
|
 |
kolo Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 9:33 Заглавие: озонатор на течности |
|
|
Това, което е написал RC е абсолютно вярно аз само бих искал да добавя че озона може да се "разтвори" във вода при ниска температура и високо налягане.За справка-газирани напитки-кола, лимонада и т. н. _________________ коло |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 9:42 Заглавие: Re: озонатор на течности |
|
|
| kolo написа: | | озона може да се "разтвори" във вода при ниска температура и високо налягане.За справка-газирани напитки-кола, лимонада и т. н. |
Той че може-може и че озонираната вода се ползва за разни работи също е вярно.Но баш за газираните напитки не-там иде реч за CO2 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 10:31 Заглавие: |
|
|
Идеята за такава вода е да се зареди с повече йони а не с озон въпросното устройство съществува и руснаците го правят с електролиза и полупропосклива мембрана за която използват някаква животинска ципа но не помня от какво точно беше. Имам познат който отдавна ме чувърка да му изработя такова нещо, и може да ми даде литература за четене. Интересно е много също въздействието на среброто широко се използвза сребърна вода, също прочети за пречистващите свойства на някои кристали. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 13:42 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | Идеята за такава вода е да се зареди с повече йони а не с озон |
Идеи има много.Това за което ти говориш е едно,озонираната вода е друго.Тя си има съвсем конкретни приложения(най-вече като дезинфектант).А самата озонова терапия пък трето...
Отделно че ефекта за това за което ти говориш и за самата озонова терапия е първо съмнителен,второ непотвърден и трето недоизучен... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kolo Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 16:57 Заглавие: озонатор на течности |
|
|
Нещо конкретно по темата:
http://topfeld.narod.ru/102.html
Дано да ти свърши работа. Успех! _________________ коло |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 22:48 Заглавие: |
|
|
| Някъде в Южна България(Казанлък,Стара Загора, Пловдив) има фирма производител на озонатори за вода. Не мога вече да се спомня къде беше точно... Технологично озонирана вода се използва при производство на пасти за зъби и някои видове безалкохолни напитки. Разпитай, ако имаш познати в такива фирми, за да ти дадат координати на производителя. Имай предвид, че поддръжката не е много ефтина. Най-скъпата част са озониращите ампули(лампи), които пробиват след известно време. |
|
|
 |
|