| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
aristo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 18:30 Заглавие: МАЙСТОР ОТ СОФИЯ КОЙТО РАЗБИРА ОТ ЕЛЕКТРОНИКА |
|
|
| ЗДРАВЕЙТЕ.Търся си майстор от софия който да ми сглоби следното нещо- РАЗБИРА СЕ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ.Искам да си поставя на гумата на велосипеда такава машинария която при най бавна скорост на велосипеда да светва един светодиод,монтиран на спиците.Разбрах че се правело с датчик на Хол, обаче не знам как да го направя.Който знае как се прави това моля да ми пише.Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 0:15 Заглавие: |
|
|
Абе и аз карам велосипед и в снеговете даже си го карах, макар колегите да ме мислеха за луд.. и от електроника отбирам, ама я обясни какъв трябва да е крайния ефект? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 9:16 Заглавие: |
|
|
| Най-бавната скорост е като си спрял на место. |
|
|
 |
aristo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 10:51 Заглавие: |
|
|
| Ами крайния ефект е че когато се движи колелото респективно се движи вече светналия диод .Тогава се получава светещ кръг-е в тъмното разбира се.И това е .Ама май няма много желаещи да го направят.А уж в този форум са доста специалистите. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 11:13 Заглавие: |
|
|
Специалисти - да. Но не и мераклии да си губят времето с ТНТМ. За загубеното с теб време някой ще оправи примерно 2 телевизора и ще вземе примерно 50 лв. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 11:44 Заглавие: |
|
|
| Има готови такива капачки за вентили за автомобилите, потърси в магазин за автоаксесоари. И никакви датчици, една пластинка от центробежните сили дава верига и толкоз. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
|
|
 |
aristo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 14:19 Заглавие: |
|
|
| Много благодаря за идеята с капачките за винтили.Ще потърся в такива магазини |
|
|
 |
aristo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 21:30 Заглавие: |
|
|
| pamporov-Днес изръчках цяла София -Нема и нема такова чудо.Ни светещи вентили ни светещи капачки -НИЩО.Кажи ми пич как да си го направя това.Ако можеш драсни ми някаква схемичка ако можеш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 21:43 Заглавие: |
|
|
| Ох, съжалявам те, в това време, аз лично не съм ги виждал тези капачки, чел съм само по форумите на автомобилистите за тях. А за направа, ами трябва ти светодиод, 3 бр. батерийки за часовник, някаква тръбичка в която да ги монтираш и ...от там нататък интуиция, сръчност и късмет. Има запалки с вграден светодиод, вземи една такава като идея и дерзай. Успех! |
|
|
 |
|