Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Обслужване на мастиленоструен принтер

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 16:14    Заглавие: Обслужване на мастиленоструен принтер Отговорете с цитат

Принтера е HP Deskjet 920C. Цветната глава много отдавна е свършила и аз съм му "казал" да печати само черно-бяло. Това е втората черна глава на принтера. Първата беше от демо версиите и изкара съвсем малко. Принтера отдавна казва, че няма мастило, но си печати. Тя е пълнена не от мен и затова печати и печати. Първата аз я пълних с мастило за почти 20 лв. от "Office 1" и разпечати 20-30 листа и приключи т.е. според мен изсъхна. Не знам мастилото ли е такова "бързо съхнещо" или майстора. Затова за втората питам. Въпроса е: Да го остава да се свърши мастилото или да дозаредя? Има ли опасност, като се смесят двете мастила?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 17:50    Заглавие: Отговорете с цитат

На тия принтери ако е инсталиран драйвер от оригиналния диск на hp, по настройките на принтера някъде трябва да има нулиране на брояч за мастилото. Когато се зареди новото мастило или с нова мастилница, просто се занулява за да отчита колко мастило е останало. Ако се зарежда от спринцовка, трябва добре да се обезвъздуши и запуши отвора, за да отчита правилно мастилото. Ако няма тапа за отвора, става и да се запуши с тиксо. Иначе ако се зареди от същото мастило, не би трябвало да има проблем, че ще се смеси. Аз съм пълнил такива, ама след две-три пълнения и става за нова мастилница (или се разтича или запушва). След всяка смяна на мастило е добре и да се направи центровка на главата и дюзите от опциите на принтера.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети