|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
backpol Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 14, 2009 19:00 Заглавие: Търся схема на radio cassette player Premier SCR-1820EQ |
|
|
Търсих в Гугъл , търсих в Е шопа , търсих в други сайтове - няма резултат.
Това е едно китайско ауто радиокасетофонче , с ръчна настройка / с променлив кондензатор / но с електронен дисплей . Предния му панел беше / поне при мен / със син цвят .Преди няколко години се продаваше по за 25-30 лева.
Не ми трябва като радио , а идеята ми е да използвам електронната му скала за честотомер .
Ще бъда благодарен на някой да ми пусне линк или самата схема.
Видяхте каква ми е идеята и може схемата да е само около дисплея с някакво описание , за входовете и превключване на обхватите ,разбира се . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Мар 14, 2009 19:56 Заглавие: |
|
|
В най- общия смисъл, измерването на входната /за приемника/ честота, става, чрез "изваждане" /чрез метода на "биене"/,от хетеродинната такава, на междинната /която е "фиксирана"/. Демек, въртейки променливия кондензатор, променяш честотата на хетеродина /осцилатора/, и след споменатото "биене", се получава /и индикира на дисплея/, честотата, която искаш да измериш.Просто ти подсказвам, за да не мислиш, че входната, честота се измерва директно.  |
|
|
 |
backpol Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 14, 2009 22:17 Заглавие: |
|
|
Няма как да си помисля че се измерва входната честота
Трябва ми за една апаратура. Ако не е повреден самия дисплей , другото ще го оправя.Нужна ми е обаче схема. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|