|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 20, 2009 17:58 Заглавие: съвет относно "енергоспестяващо осветление" |
|
|
Реших да си направя експеримент и да наслагам навсякаде у нас такива газоразрядни лампи с едисонов цокъл.
Моля за съвет отоносно марката на лампите.Засега съм се спрял на "PHILIPS" или "TUNGSRAM".Обаче се опитват да ми пробутата едни китайски който са на почти съштата цена със Philips . _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 20, 2009 18:04 Заглавие: |
|
|
Уф то си изредил едни марки-хвани едната,удари другата...
Търсиш Leuci (италиански производител е-има го на нашия пазар),гледаш температурата да е задължително 4000K,за по-непретенциозни помещения-около 20W,за помещения в които е нужна повече светлина 30W. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 20, 2009 18:16 Заглавие: |
|
|
Лейчи и Филипс ги внася един и същи вносител в България.
Макар да не съм идеално доволен, аз самият си купувам от първите.
Много голям процент от Филипса са тотален брак. Не зная дали Филипс са виновни, или лампите са менте, но си е факт - 'бегат' след няма и три месеца употреба.
Напоследък уцелих и няколко бройки на Лейчи, които са със закъснение при първоначалното включване (т.е. някой се е погрижил да има отопление _преди_ да пусне основното йонизиращо напрежение в крушката). Направи ми добро впечатление. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 20, 2009 18:34 Заглавие: |
|
|
Извинявам се пропуснах да спомена , че искам студена светлина (като от луминесцентна лампа) . _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 20, 2009 19:43 Заглавие: |
|
|
То на всеки му е студено от различна светлина
4000К са студено бяла светлина, но на мен 6500К (дневна светлина) ми са по студени и ме дразнят. Предпочитам жълтеникавите с 2700К. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 20, 2009 21:32 Заглавие: |
|
|
2700K просто не мога да го изтрая-едно че уж в стаята е светло,а като си погледнеш да си вържеш обувките е тъмница,друго че като поседиш полвин час и все едно някой ти е хвърлил стружки в очите. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 20, 2009 23:19 Заглавие: |
|
|
Определено не съм почитател на енергоспестяващите - досега една не съм видял, дето да има приличен спектър на излъчване; не ги изтрайвам. Май не съм само аз, защото преди време редовно сменях крушките пред и във входа с обикновени крушки, и току "нещо" им се случваше. Преди около година, не знам какво ми щукна, купих първата срещната енергоспестяваща и я сложих пред входа - демек на улицата - и до сега си стои там; след време дойде ред и на тази във входа, по същата процедура, и тя досега си стои там. Едната свети синкаво, другата жълтее.
Та | Nikolai_1 написа: | | Реших да си направя експеримент и да наслагам навсякаде у нас такива газоразрядни лампи с едисонов цокъл. | пробвай като начало с една, друга, а пък после, както е казал поета "Както ви харесва". |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 21, 2009 0:29 Заглавие: |
|
|
То се видяло,че ще минаваме на такива.Аз имам само една такава в салона-колкото човек да премине без да се спъне.Имам наблюдение,че някой дистанционни започват да се държат зле при такова осветление.Чуствителноста намалява и трябва да се целиш в телевизора като снайперист.Каквото и да вземеш си има определени часове живот.
 |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 21, 2009 0:34 Заглавие: |
|
|
Гасиш осветлението и дистанционното пее??
| evgevg написа: | | някой дистанционни |
Кои? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 21, 2009 0:52 Заглавие: |
|
|
Imperial,Seleco дъртите шасита всичките наред.Дъртите Telefunken-ски шасита също(415/514).Старите 30 програмни Metz-ове със златистата кутия.Основно само при дъртизми и разни дървени кутели от памтивека съм го наблюдавал това ивление.
Нали в сервиза ми съм с такова осветление откак се помня... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|