|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 16:55 Заглавие: Климатици MITSUBISHI тела SRC35ZG-S и SRK35ZG-S. |
|
|
SRC35ZG-S и SRK35ZG-S са външно и вътрешно тяло. Имам проблем с платките и на двата вида тела, но не пиша конкретен проблем, защото имам известно количество платки за ремонтиране от такива климатици.
Днес се борих с една платка, на която в режим на отопление климатика работи точно 6 минути и след това външното тяло изключва, като съм сигурен, че проблема е във външното тяло. Вътрешното е новичко. Кода за грешка е краен транзистор, понижен ток на компресора, датчик, или имаше още нещо в описанието, но го забравих.
В платката има известно количество студени спойки, но не те ме притесняват. Притеснявам се да не отидем на процесор, още повече, че въпросният процесор (smd монтаж с 42 извода) е без никакъв надпис.
Схема, описание, идеи или каквото и да било, което може да ми бъде от полза приемам с благодарност. Машинките изглеждат качествено направени, но някой трябва да ги ремонтира и засега ще се пробвам това да бъда аз, пък каквото поялник покаже. Ще ви бъда благодарен, ако помогнете с по нещичко.
Снимки на платките и подробности за платките ще кача довечера, като редактирам този пост.
Успях да изчистя лака на процесора. Надписа е : M37906M4H-54SFP
Ако имам късмет да успея да изчистя и лака на другата схема ще я постна и нея тук. На процесора PDF не намерих с гугъла. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 22, 2009 23:51 Заглавие: |
|
|
Надписи на двата чима на SMD монтаж.
На големия (42 пиновия) имаме следните надписи:
RCS555G600
M37906-545FP
806BZ01
А на малкия:
S93C46
BR VH3
8482
Мисля, че малкия е някаква памет.
Ако някой има информация за големия нека я прати - ще бъда много благодарен. За малкия още не съм търсил и не е редно да питам без аз да съм се понапънал поне мъничко. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 23, 2009 6:41 Заглавие: |
|
|
Процесора е промишлена електроника и едва ли ще го намерш като инфо . Рядко дефектират процесорите .Смеличко успокоение от това ,че виждаш пукнати спойки и не те притеснява . Може и съдържанието в паметта да се е скапало . Питаи и ТУКА _________________ Иво Банов |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|