| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 11:47 Заглавие: ORION Studio 710 Хоризонталния размер " плува " |
|
|
Cassis 4300. Имаше проблем - при опит за пускане от пулта сработваше защитата. Гасене и палене от мр.ключ - влиза в stand by и пак защитата. Отворих го и видях пукнат CL7 и овъглен RL19. Смених ги с нови и TV-то тръгна. Размера се беше променил и с тримерите около TDA8145 го докарах криво-ляво. Тогава забелязах, че хоризонталния размер се влияе от яркоста на картината - по-ярка разпъва, по-тъмна свива. Сигурно го е имало и преди това, но не съм обрънал внимание - TV-то е на дъщерята. Ако имате желание, дайте някакъв пищов. Занимавам съм се с " ток и жици ", но малко по-настрани от тази техника.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 13:43 Заглавие: |
|
|
Значи вис. напрежение не е достатъчно високо. А колко е захранващото +В? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 14:07 Заглавие: |
|
|
| Телевизора е на другия край на града. Тежи много този " туч " и не мога да го влача наникъде. Привечер ще взема мултицета и ще премеря където и каквото ме насочите. Лошото е, че там нямат Internet и за това се съветвам преди да потегля към него. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 14:37 Заглавие: |
|
|
На първо време си смени обратноходовия кондензатор в редовата.
CL7 кой беше,че не ми се разгръща схема? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 15:08 Заглавие: |
|
|
От ТХО-то към отклонителната система има група от два кондензатора и диод с паралелно на него съпротивление. Единия кондензатор се беше спукал - 330nf, а съпротивлението нагоряло, но работещо - 22к. Сложих нови. Диода е изправен. Извинявам се за въпроса - Кой е кондензатора за обратния ход?
Благодаря. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 15:34 Заглавие: |
|
|
8-12nF/1600-2000V в зависимост от размера и типа на кинескопа-вързан е на колектора на крайния транзистор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 15:47 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговора. Тръгвам на наравен бой. Имам шаси от стария ми монитор 17-ка ZENITH, с много богата елементна база. Надявам се, че ще ми помогне в борбата. Ще докладвам. |
|
|
 |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 21:20 Заглавие: |
|
|
| Премерих В+ - 143В. По схема е 150В. Смених Кондензатора 100мФ/250В и го докарах на 149В при работещ ТВ и 156 в stand by. Смених и 220мФ/50В в базата на крайния, беше започнал да протича. Обратноходовия е 11нФ/1600В. Сложих 12нФ/2кВ но не постигнах желания ефект още повече, че кондензатора започна да пече и си върнах стария. Явно за там трябва по-специален ( може би високочестотен). Като как да го търся по магазините? Така че борбата продължава. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 22:06 Заглавие: |
|
|
Стойността е хубаво да си е 11нФ.
Кондензатора е най-обикновен полипропиленов с малки загуби(или от другите подобни диелектрици дето се слагат в редова развивка).
Разбира се ако слагаш такъв от тия сините,или от кафевите руските с форма на "паричка"-няма да стане.Ще пече,па и ще поизгори нещо накрая.
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 23:11 Заглавие: |
|
|
Пробвай тези аз не съм имал проблеми.
 |
|