| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
akan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 19:41 Заглавие: Електромагнитна спирачка |
|
|
| Някои знае ли каква е схемата на устройството което командва електромагнита на спирачката на трифазен ел двигател?По каталог видях че се предлага подобно от фирма КЕБ и се казва Combitron 91. Входящо 220 променливо напрежение и изходящо 103 волта постояно за ел магнита на 0.8А. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 21:19 Заглавие: |
|
|
Трифазен ел.мотор се спира,като след прекъсване на трите фази на една от намотките се подава 24V DC при което се получава внезапно спиране. _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 21:31 Заглавие: |
|
|
| Двигателя какъв е , да не на SIEMENS ? Ако е такъв представлява една черна или кафява кутийка с 4 извода ,за това ли става въпрос ? |
|
|
 |
akan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 8:55 Заглавие: |
|
|
| Да за същото. Представлява черна кутийка с четери извода.Два от кабелите са към променливо 220 волтово захранване, а другите два са към спирачката с поляритет плюс и минус. На табелката на кутйката пише 230VAC 130VDC 0.8A sw/sw EDV-Nr.: 4001249 .По възможност ми трябва схемичката на това устройство. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 9:53 Заглавие: |
|
|
| Това преставлява еднопътен изправител.Горната част на кутийката е леко залепена и с една ножка се отваря и се сменя диода .Като се махне капачето с една отвертка се подпъхва отпред към лустърклемата и се изважда. |
|
|
 |
akan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 11:51 Заглавие: |
|
|
Не е само диод колега. Аз го отворих и вътре има схема грец реле, варистори и др. Цялото е залято с епоксидна смола и на всичкото одгоре и не работеше. Това с диода го пробвах, но котвата на спирачката само брамчи и не слиза надолу. Може би защото имаме еднопътен изправител и. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 11:56 Заглавие: |
|
|
Това си спомням , правил съм и друго ,трансформатор 95в и грец работи безотказно.Позисторите са защита само .
А спирачката може да ти бръмчи от друго ,зависи на какво разстояние е настроена , при нас бяха на 0,75мм. |
|
|
 |
akan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 13:00 Заглавие: |
|
|
Това е схемичката която успях да сваля. Извинявам се за лошото качество.
Не знам дали се усещаш че постовете ти се променят,но съвсем скоро търпението ми ще се изчерпи и ще почна директно да трия |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 13:11 Заглавие: |
|
|
akan не ми цитирай постовете ,ще си имаш проблем със модераторите !
Схемата ме интересува ,прати ми я ако обичаш на пощата ,но не в този размер а в нормалния ,или ми дай линк ! |
|
|
 |
|