| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
Пуснато на: Пон Мар 23, 2009 21:24 Заглавие: Въпрос за цветомузика |
|
|
Здравейте. Захванах се с тази схема http://www.constructor.bg/mk/Color.htm
Купих си готова печатна платка от магазина им.
Купих си и всички части отговарящи на изискванията.
Налепих ги без да има къси съединения или ло6и спойки.
Проблема е следния: лампите постоянно светят с леки постоянни примигвания,Th1,Th2,Th3 напичат ужасно много само за няколко секунди работа на лампите,потенциометрите недействат и общо взето нищо нестава.
Сега малко да ви разясня ситуацията: вместо KT206/600 сложих KT201/400, а също и вместо интеграли LM567 сложих LM567CN (но продавачката ми каза че били еднакви.) ако можете да ми кажете от какво се получава така кажете ми моля ви |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 23, 2009 23:05 Заглавие: за цветомузиката |
|
|
провери пак да не си обърнал кт206 на 180градуса тогава ще си разменил изводите на катода и управляващия електрод.
като си сигурен че си ги свързал правилно давай на късо емитера и базата на транзисторите на късо по този начин ти ги запушваш-транзисторите ако всичко е наред трябва да се запушват и тиристорите и тогава лампите не трябва да светят .пъво провери така _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 6:38 Заглавие: |
|
|
пробвах да дам базата и емитера на 2Т6821 на късо нищо нестана лампите си светят и на трите канала няма разлика. а проблем ли е че не е КТ206 а е КТ 201 и 4е пекът ужасно много? и пробвах да обърна КТ201 на 180* пак е същата работа свети и неспира
Пиши грамотно И в българския език съществува буквичката "Ч" |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 9:22 Заглавие: |
|
|
Объркал си тиристорите и може да си ги вече изпекъл.
На КТ201 управляващия електрод е от дясно,ако го гледаш от страна на надписите.На КТ206 той е в средата.
Провери! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 18:01 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за съветите.Днес купих КТ206/600 и ги монтирах.Тествах го само с 1 лампа.Резултата беше следния:лампата несветеше този път вообще и на трите канала пробвах.Интересното е,че мерих с мултицета напрежението на изводите и излиза около 220В но без да има лампа,Свържа ли лампата напрежението става 0V...незнам какво става сега вече проблема не е от тиристорите сигурен съм.Възможно ли е да съм изгорил интегралите от предишните изпълнения със КТ201/400? Кажете мнения моля! |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 21:28 Заглавие: |
|
|
| Дай 8 крак на LM567 на маса и съответния канал трябва да светне. Ако не светне трябва да търсиш проблема в 2Т6821 или КТ206. Ако светне трябва да пуснеш звуков сигнал и да гледаш какво става на 8 крак на LM567 - добре е да имаш осцилоскоп или може да заредиш някоя програма - генератор на аудиосигнал и да пуснеш колоните да свирят с различни честоти за да настроиш тондетекторите - внимавай че входовете им горят при високо ниво на сигнала - поне аз съм имал такива проблеми.Бих включил по два диода за да ограничат сигнала по входовете на тондетекторите.Да не подадеш сигнал от изхода на звуковата карта към схемата с кабел - тая връзка между първичната и вторичната намотки е много неприятна - общо взето е опасно за здравето. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 21:29 Заглавие: |
|
|
Свързан ли ти е трансформатора както е указано-началото на първичната с края на вторичната намотка?Ако да-може да пробваш дали ще светне лампа-като окъсиш КОЛЕКТОРА и ЕМИТЕРА на съответния транзистор.
И внимавай какво пипаш като е включена схемата в контакта! _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 22:18 Заглавие: |
|
|
ами аз се осъмних във връзката между двете намотки дали правилно съм ги свързал(начало с край) ама като разкъсвах изолацията върху намотките за да видя кое е краи и кое начало взех че скъсах няколко намотки и ще продължа с експериментите утре след като си набавя нов трав мерси отново за отговорите. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 28, 2009 9:09 Заглавие: |
|
|
хора...цветомузиката стана направих я.Вчера взех един дтраф и за щастие тиристорите небяха изгорели от грешното свързване на предния траф и тръгна мерси за съветите но аз така и неразбрах как да определям началата и крайщата на намоткие без да късам изолацията...ако ми кажете за да си знам за напред ще съм ви благодарен. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 28, 2009 9:38 Заглавие: |
|
|
| При правилно свързване на трансформатора от схемата напрежението между горните (по схемата) 2 извода на първичната и вторична намотка ще е с 9 волта повече от напрежението на първичната намотка. Ако е свързан обратно, ще е с 9 волта по-малко. |
|
|
 |
|