| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zerrku Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 20:41 Заглавие: Схема за токоизправител |
|
|
Здравейте!
Преди да обясня точно за какво ми е такава схема искам да сте на ясно ,че съм много начинаещ в електрониката.
Така де по темата ...
Имам трансформатор на който входящото напрежение е 220 волта и изходящото е 12 волта променливо. Някой може ли да ми даде схема за да направя тези 12 волта в прав ток ? (Схемата да е надеждна и стабилна ако е възможно... Идеята ми е да пускам 12 волта около 25-30 ампера.)
Благодаря предварително!
П.С.
Моля да бъда извинен ако съм пуснал темата в грешен раздел или ако има друга такава тема... търсих за подобна тема но не намерих. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 20:44 Заглавие: |
|
|
По-добре кажи какво ще захранваш... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
zerrku Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 20:44 Заглавие: |
|
|
Колкото и смешно да звучи - автоусилвател ... карах преди с захранване на компютър но започна да дава много проблеми и реших да пробвам с обикновен трансформатор..
Имам усещането , че след като казах за каква цел ми трябва никой няма да обърне повече внимание на тази тема ...  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 22:07 Заглавие: |
|
|
| За този ток ,трябва вторичната намотка да е с проводник над 3 мм. диаметър ,и трафа да е към 400 вата -твоя такъв ли е ? То ,не че с компютърното захранване си ги имал тези 25А де ! |
|
|
 |
zerrku Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 22:32 Заглавие: |
|
|
Трафа ми не е кой-знае какъв но поне до 15 А ще издържи ... (по добре е от компютърното захранване ...)
Така де някой може ли да намери такава схема каквато ми е нужна  |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 22:50 Заглавие: |
|
|
| Дай малко повече инфо за трафа и усилвателя, то тука няма врачки. Колко вата е трафа? За да е 15А трябва да е към 200 и какъв е усилвателя, колко вата? |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 23:28 Заглавие: |
|
|
"Схемата" която ти трябва е грец и кондензатори за 25в с общ капацитет 10 000 микрофарада и нагоре.Греца трябва да може да издържи токът който,ще се консумира.Kонкретен грец не мога да предложа,ако някой от колегите се сеща да каже.В краен случай може да се направи и от 4 диода. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 0:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Идеята ми е да пускам 12 волта около 25-30 ампера |
| Цитат: | | Трафа ми не е кой-знае какъв но поне до 15 А ще издържи |
Тия две неща неща нещо не се връзват. Не може от трансформатор, който може да даде 15А да черпиш 30А! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 6:45 Заглавие: |
|
|
| Егати писането за един изправител ,силно се съмнявам ,че ще се справиш това е най елементарната схема ,готови 35А грецове продават в Комет ,също и кондензатори ,греца на радиатор поне 100см2 ,ама сега сигурно още 3 страници ще се изпишат докато не ти се направи монтажна схема ! |
|
|
 |
zerrku Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 7:34 Заглавие: |
|
|
Идеята ми е да имам добър токоизправител ... Трансформатора така или иначе ще се замести когато намеря по-добър.
Колкото до колко вата ми е трафа - почти нямам информация за него.
Усилвателя е Magnat edition two на него пише 500 вата . но аз му давам не повече от 2х100 и 1х200.
Това за четирите диода ми прозвуча лесно и удобно ... колко качественно ще се получи незнам ... ако може малко повече информация .. ? |
|
|
 |
|