| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Iuly_vn Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 23:02 Заглавие: |
|
|
| Всъщност искам да добавя, че на мен ми стигат и само с 3-4V да намаля напрежението, колкото да падна под максимално допустимото за TDA7294, т.е. до към 36-37V. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
BUJO_ Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 23:29 Заглавие: |
|
|
Имам едно усилвателче с две TDA7294 на +/- 44V и с голями радиатори и перки нямам проблем засега. Пробвай с твоето захранване, но си сложи и защита за ОТ  |
|
|
 |
Iuly_vn Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 23:41 Заглавие: |
|
|
| Ами и аз съм срещал че ги надуват до над макса по заххранване и вече си мисля дали да не пробвам така. То усилвателчето е за бас а драйвера е с 380W RMS и пикова на 1300W, така че и при пробив в крайното стъпало ще издържи. По скоро ще гръмне предпазителя. А на мен ми трябват по принцип не повече от 60-70W синус при положение че е за 5+1 аудио система по 18W на канал, като баса там е 25W и е малко слаб. Та затова правя и отделен по мощен канал за ниските честоти. |
|
|
 |
sanitara16 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 10:16 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | То усилвателчето е за бас а драйвера е с 380W RMS и пикова на 1300W, така че и при пробив в крайното стъпало ще издържи. |
Не е гаранция.
| Цитат: | | По скоро ще гръмне предпазителя. |
Предпазител- само на първичната намотка на трафа!!!
П.П. Аз имам един усилвател с 4 броя tda7294 на +- 29,6 волта променливо, с големи радиатори на 4 ома товар вече 3-та година работят.
Така, че както прецениш........ |
|
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 10:32 Заглавие: |
|
|
А защо въобще сте се захванали с този чип?
Иначе ще повторя и аз казаното по нагоре търси си друг траф или щом си се навил с тези схеми ползвай 93-ката със този траф трябва да издържи май на тези 42V. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
|
|
 |
Iuly_vn Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 22:54 Заглавие: |
|
|
| Да де, напрежението съм го мерил на празен ход и под товар би трябвало да падне. Но понеже от години не съм си правил подобни неща и съм забравил доста работи от практиката ми. Та затова реших да се посъветвам с по опитни от мен. Благодарско! |
|
|
 |
|