| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 27, 2009 21:33 Заглавие: Размисли върху звука на шаси 12.6 |
|
|
Стандартно BEKO 12.6 Стандартен проблем с променен тунер и звуков стандарт в сервизното.Вход с меню 8500 и корекция на тунера и стандартите на звука.След това всичко си е на място но звука на 5.5 остава с недостатъци.Този на 6.5 е перфектен.Пробвам с друг ПАВ но разлика няма. Забелязвам че двата ПАВ са вързани на обратно Бихте ли ме светнали защо след като по схема не е така.Звука се нормализира след като паралелно на SFE 6.5 слагам и едно SFE 5.5 Комутацията от менюто на BG/DK работи но без този допълнителен филтър програмите на BG са с шум  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 27, 2009 22:32 Заглавие: |
|
|
Сашо, сигурен ли си че наистина има проблем и че той е в телевизора.По съм склонен да си мисля че проблема е в кабеларката от която получаваш сигнала.Освен ако тия шасита които са излезли от завода след лятото на 2008година.През ръцете ми са минали без да се хваля над 1500бройки от това шаси и нито едно не е имало такъв проблем. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 27, 2009 23:08 Заглавие: |
|
|
Пепи,1500 шасита са по едно всеки ден в продължение на 5 години,е#$%хти шасито,е$%ти телевизора...  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 28, 2009 10:30 Заглавие: |
|
|
Не се майтапя.Близо две години ремонтирах тези телевизори ,които са по стаите в болниците из цяла България.Всичките са на една турска фирма.Повечето бяха типови дефекти но това което ми е останало като впечатление ,че дистанционното и звука работят перфектно. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 15:46 Заглавие: |
|
|
| Сега намерих този проблем,защото и на мен ми се случи.В сервиз BGBPF-трябва да е INT на EXT шуми на BG.Дано съм помогнал на някой. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 19:10 Заглавие: |
|
|
pepi_voinishki1957
Проблема го имаше наистина защото го проверявам и с Ласпито на 5.5 и съответно на 6.5 А ПАВ защо са вързани по този начин бихте ли коментирали ? Другия гаден момент като смениш стандарта и трябва и леко да го пренастроиш но това не е фатално.Този пункт в севизното не го помня дали съм го променял и как е оставен но при друг подобен ще пробвам.Все пак с едно SFE 5.5 mHz нещата са супер  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 19:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Другия гаден момент като смениш стандарта и трябва и леко да го пренастроиш |
Така са превключват от CCIR на OIRT а при двата стандарта каналите не съвпадат.CH1 на BG липсва и в настройката.
 |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 20:27 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 21:35 Заглавие: |
|
|
Нещо говорите странни работи? Първо: в тоя телевизор няма такива филтри SFE5.5 и SFE6.5. Не знам къде сте ги видели. Второ: Преди години съм писал как трябва да се направи точно звука на тоя телевизор. Трябва ви ПАВ, звуков от сорта на K9456. Може даже да се види в "Купувам" , че търся такива. Отговор няма де. Имах известно количество, които приключиха. Когато телевизора е на BG само, звука идва от филтъра дето си е за изображението. Когато се превключи на BG/DK се ползва другия вход на 5198. Там трябва да има съответния ПАВ, иначе нищо не става. Справка:тук _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 22:50 Заглавие: |
|
|
| Ами аз за филтри нищо не съм казвал.Сменях процесор,NN5198,памет,LM317,захранването и то беше изгоряло.Телевизора е гръмотевичен.Паметта я сложих празна и ми направи впечатление,че на BG шуми или бръмчи на различните програми.На DK всичко е наред.Уж всичко бях направил в сервизния режим ама това BGBPF не го знаех за какво е и реших да го променя.Така стана при мен-неговия проблем може и да е друг. |
|
|
 |
|