Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

UPS Захранван от агрегат
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
klimatron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 28, 2009 19:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Резултата е плачевен. Направо ошашавя техниката със стабилезатора на Мустек. Без него е по добре Laughing
Дайте идеи
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Technician
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 28, 2009 20:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз мисля че го написах малко по горе Very Happy
Работил съм 2 години със канадски UPS-и които захранват определена електроника,към тази електроника има също вързан автоматичен агрегат който се задейства няколко секунди след спиране на тока,докато агрегата влезе в режим за няколко минути техниката се захранва от USP-a,след това автоматично преминава на агрегат,НО АГРЕГАТА И UPS-A СА ДВЕ ОТДЕЛНИ АВАРИЙНИ ЗАХРАНВАНИЯ ТЕ НЕ СА ВЪРЗАНИ ЕДНО КЪМ ДРУГО.
Не можеш да захраниш UPS със агрегат защото изходното напрежение на агрегата не е толкова стабилно като на UPS-a.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Нед Мар 29, 2009 1:44    Заглавие: за захранването Отговорете с цитат

с трансформаторно зарядно устройство зареждай акомулатора на UPS-а .а зарядното го включи към агрегата.чрез това ще избегнеш колебанието на напрежението от агрегата а то явно зависи колко е натоварен той
в
ярно оскъпява се .избора е твой!

друг вариант е един трансформаторен токоизправител -сабилизиран на 12 в.да захранва UPS-а вмесо акомулатор
стабилизирания токоизправител мога и аз да ти го изработя

как разбра че не става UPS-а ти не може да се захрани направо с 12 волта вместо с акомулатор
а със стр стабилизатор за цветен телевизор пробва ли.знам че си пробвал със някакъв стабилизатор но в него сигурно има доста електроника която ни предвидена да работи при по различни честота от 50Hz
Върнете се в началото
klimatron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 29, 2009 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Варианти в които UPS-а се захранва постянно през 12в. съм го правил но не е там въпроса. Идаята ми е да го направя да сеи работи през 220в. Когато спре тока и агрегата ми се пуска и цалата къща си работи на него.

Явно ще трябва да се изръся за по интелегентен UPS на който му се регулера входната чуствителност към промените на напрежението.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kabel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел бяня

МнениеПуснато на: Нед Мар 29, 2009 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Най добре е да направиш следното.Изправяш напрежението от агрегата на 310 волта и след това пак го правиш променливо и синосоида с 4 мос транзистора.Но ако нямаш добри познания забрави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Нед Мар 29, 2009 20:00    Заглавие: за агрегата и захранването Отговорете с цитат

като искаш такова нещо искай съвети за такива неща
при такива ситуации дори и при венните се прави така :
при отпадане на мрежовото напрежение се включва автоматично UPS който да поддържа захранването докто запали агрегата и след това трябва да се самоизключи
при отговорните неща времето да запали агрегата трябва да е не повече от 20 секунди
Върнете се в началото
klimatron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 30, 2009 17:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да, точно така е и свързано но щом запали агрегата UPS-а не се изключва а почва да щтрака, защото напрежението от агрегата е нестабилно и той си мисли че тока спира и идва постоянно
klimatron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 03, 2009 22:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, да споделя.
Не издържах и го разцепих със секирата тоя скапан UPS и ще си купя некъв Smart UPS. Блатгодаря все пак за идеите, но както се казва "с пръдня боя - НЕстава" Rolling Eyes
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 03, 2009 23:45    Заглавие: Отговорете с цитат

klimatron написа:
и ще си купя некъв Smart UPS

Виж сега, не е от кинтите, и не е от това дали е смарт или дъмб.

Smart UPS означава машина, която е по някакъв начин управляема. Най-често зад търговското "смарт" седи чисто и просто наличието на интерфейс към компютъра. Преди време слагаха RS портове, сега (знам ли) може и на USB да са минали.

Специален софтуер ти казва какво напрежение има на входа, на батерията, колко минути може да изкара на този товар, и прочее, прочее.

Всичко това прави един УПС "умен" ама по никакъв начин не решава твоя проблем

Може би имаш предвид т.нар. 'online' UPS, за който е характерно, че инвертора работи абсолютно непрестанно (а не 'захапва' само при пропадане, както в 'нормалните' клиентски машини)

Цената, която ще платиш за това удоволствие, вероятно ще е непосилна. Първо, online обикновено се правят само професионални марки, и са наистина доста по-скъпи. Второ, и по-важно, КПД-то на 'перманентно онлайн' машините е меко казано скромно. Разликата до 100% познай къде отива - във вид на излъчена топлина Sad
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 0:28    Заглавие: Отговорете с цитат

zmeios написа:
...
Цената, която ще платиш за това удоволствие, вероятно ще е непосилна.
...
Второ, и по-важно, КПД-то на 'перманентно онлайн' машините е меко казано скромно. Разликата до 100% познай къде отива - във вид на излъчена топлина Sad

Непосилна цената или не - нека човека да си реши сам, но това е решението за него - онлайн UPS.

Ако ще включва само компютра, мощността не е толкова страшна, че 25% загуби да са от значение Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети