Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за захранване
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
shulio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 24, 2009 19:52    Заглавие: Въпрос за захранване Отговорете с цитат

Какво ще препоръчате за захранване на 4 стъпкови мотора който работят на 4А 45V.Отделни трансформатори за всеки,отделни вторични намотки за всеки или нещо друго.Ако са отделни трансформатори ясно е че трябва да са по 4А 50V например,но каква мощност да имат?Или ако е един пак незнам каква мощност да търся
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Мар 24, 2009 21:24    Заглавие: Re: Въпрос за захранване Отговорете с цитат

Ако са отделни трафове по 250W.Ако е един най добре да е с отделни вторични намотки и да е поне 1000W.
shulio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 28, 2009 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря.Потърсих такива,но няма напредък.Няма толкова големи.Правих запитване до една фирма да ми ги изработят,но няма отговор.Знаете ли някой човек който да се занимава с това
tonkostz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 28, 2009 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Този човек тук произвежда тороидални трансформатори:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=14903&highlight=%F2%EE%F0%EE%E8%E4%E0%EB%ED%E8&topicshow=%CF%F0%EE%E8%E7%E2%E5%E6%E4%E0%EC%20%F2%EE%F0%EE%E8%E4%E0%EB%ED%E8%20%F2%F0%E0%ED%F1%F4%EE%F0%EC%E0%F2%EE%F0%E8
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shulio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 28, 2009 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледам някой ги въртят моторите с импулсни захранвания от компютър.Аз имам 30-40 захранвания за компютър може ли да се направи нещо да вдигна напрежението от 12 до към 48 да кажем.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 29, 2009 0:10    Заглавие: Отговорете с цитат

За моженето - може ( един съвет не си навличай бели на главата! ) На Васко торойдите са отлични макар че са малко скъпи но са много добри имам над 10 тина от неговите.Само не ми стана ясно защо при 45В мотори ще ти трябва траф 50В ?! по схема грец и след него кондензатори за филтрация за изходно напрежение 45В ти трябва траф 35В ( ~35 / 1.11*1.41=45В )
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Нед Мар 29, 2009 0:23    Заглавие: отговор Отговорете с цитат

зависи от условията при които ще работят
-всички едновременно ли ще работят.изясни си първо условията при които ще работят.и по колко време ще работят
трафовете допускат и кратковременни претоварвания.ако изяснищ по-точно условията маже и да минеш по-тънко-да не ти е необходим чак толкова мощен траф.а ако кажеш за какво ти е мога да ти кажа и по-конкретни неща
ако държиш да е 1000вата трафа мисля че имам нещо което да ти свърши работа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
shulio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 29, 2009 0:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Моторите са за CNC фреза 4 стъпкови и ще работят на 4А и максимум 45 волта.Виж за това,че след изправянето се вдига напрежението бях забравил.Исках повече напрежение за да може да го ползвам и за следващите мотори живот и здраве.В момента правя драйверите.За това питах за мощността на трансформатора.Не искам да има спад във въртящия момент заради липса на мощност.
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Нед Мар 29, 2009 1:09    Заглавие: за захранването Отговорете с цитат

и четирите ли ще се налага да работят едновременно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 29, 2009 1:17    Заглавие: Re: за захранването Отговорете с цитат

Като нейскаш да има спад.. слагаш преоразмерен добре източник било то торойд или импулсно.Ако е торойд - як грец ( грецове ) и много капацитет на филтрацията.Ако в последствие искаш по-високо напрежение и знаеш какво ще е правиш поръчка за цепена намотка 35В + там за колкото ще ти трябва в последствие.. и ще си я превключиш като се наложи.Желателно е да е с отделни намотки за всеки двигател да се намали влиянието.Ако имаш пари най-добре с отделни трафове!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети