| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lHaNNiBaLl Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 30, 2009 16:11 Заглавие: Търся схема : реле за време ... за автомобилни чистачки |
|
|
Става вапрос за чистачки на Микра '93 .
Чистачките са само на една степен "бърза" освен тях другия начин е с ръката пускам спирам .... и затова искам да им сложа някакво реле за време по възможност да е на 2 или 3 степени, така че да нещракам като луд лоста за чистачките....
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 30, 2009 19:36 Заглавие: |
|
|
Има ли по принцип опция за прекъснат режим на чистачките?
Когато има такава се реализира с изключвател в редуктора на моторчето и в прекъснат режим чистачките се движат до достигане на изключвателя.
Реализацията на такова нещо без датчик за положението, а само с реле за време, ми се струва нереална. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 30, 2009 21:36 Заглавие: |
|
|
На времето на Жигулито бях си направил с таймер 555. Един кратък импулс за включване / по-малък от времето за един ход на чистачките, но достатъчно дълъг, за да подминат крайния изключвател за прекъснатия режим/ и регулиране паузата с потенциометър. Контактите на релето включих паралелно на непрекъснатия режим на работа. Регулаторът се включваше с отделно копче, независимо от лоста за чистачките. Щях да го усъвършенствам и да вкарам сигнал за скоростта на движение на колата, ама смених колата Не знам къде е схемата, но ще опитам да я потърся. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 30, 2009 22:25 Заглавие: |
|
|
| Схемата е елементарна ,имам отдавна такава в колата ,връзва се паралелно на крайния изключвател(или паралелно на контактите на лостчето -то е все същото ,пък и чистачките са с лостова система ,която се върти безконечно ,ако изключвателя е шунтиран) Като изпълнителен елемент се ползва мощен транзистор или тиристор ,а с потенциометър си регулираш паузата между включванията. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 2:36 Заглавие: мнение |
|
|
Наистина напра ви го с реле за време но като управлявящ елемент не ползвай тиристор. имам горчив опит.Те имат много лош параметър наречен di/Dt който обича да си прави много лоши шегички _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 7:09 Заглавие: |
|
|
| Да не би да имаш предвид dU/dt ,при изключване на ключето да се получава пик ,който да включва тиристора отново -просто трябва да се избере такъв с възможно най голяма стойност на този параметър. |
|
|
 |
5kan Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 11:34 Заглавие: |
|
|
| пуснах ЛС, изпрати ми мейл - ще ти изпратя схемата и описанието, наскоро я пробвах - работи стабилно |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 11:57 Заглавие: |
|
|
Пусналия темата да си оправи мейла от профила да е видим или да си го допише към поста,като иска да му се пращат схеми. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
5kan Нов потребител

|
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 17:33 Заглавие: |
|
|
А няма ли да е по удачно с циклично реле,като може да се регулира пауза и време на работа поотделно.Мога да предоставя схема и платка,навремето правих такова става и за мигачи от 1сек нагоре _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
|