|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 13:17 Заглавие: |
|
|
| shopov написа: | | Съмняват ме новите STR-и които слагах но пак ги махнах защото с тях не излизаше нищо. | Между 4 и 5кр. на STR-а трябва да има вградено вътрешно съпр. за първоначалния старт, което при някой ментета липсва и се държат като умрели. Сложи между 4 и 5кр. едно външно 100К и виж дали ще тръгне. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 9:56 Заглавие: Re: решено |
|
|
| shopov написа: | | Да С815 прехвърлящ импулси от ТХО излезе прекъснал........ |
Да ме прощават модераторите че изравям стара тема, ама и аз се боря с едно шаси C50 в момента , Шопов, или гледаме различни схеми, или нещо си се объркал. С815 е в захранването а не до ТХО-то, ще вземе някой новак да чете тука и ще има да се чуди....Я кажи в крайна сметка от къде ти изскочи пилето? |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 21:40 Заглавие: |
|
|
| pamporov Спомням си за този ТВ ,сега гледам схема на C50N и въпросния кондензатор е С830 1мф прехвърлящ импулси от ТХО към STR . А защо съм го писал 815 незнам. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 22:02 Заглавие: |
|
|
| Така съм съгласен вече. При мен беше много екзотичен дефекта. Захранването не тръгваше. След безуспешно ровене по него ( смяна на двата кондензатора по 1 мкф и аха да набедя STR-a), установих,че се товари по +В. След откачане на веригите стигнах до 180 в, а там , на платката на кинескопа видях че С543 се е надул и от нагряването е допрял до някаква жичка на която изолацията се е стопила. Загрях че С435 е поизсъхнал и е вдигнал вторичните на ТХО-то.От там С543 е започнал да нагрява и се надува, а е 33мкф на 250В! Но се повъртях 1-2 часа докато зацепя. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|