| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
electro Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 16:10 Заглавие: ПРОБЛЕМ с ORION |
|
|
Телевизора е портаривен, 14инчов.Донесоха го с изгорял крайно за ХО.Захр. е на STR50103.Липсват изх.105V.Подмених STR а, но пак същото.Нямам и подходяща схема.Схемата която я ползувам е Orion Color 5150RC, донякаде съвпада-имам предвид частта й на захранването и нищо повече.Проследих по платката St.Sw. и се озовах на транзистор който отключва switching Q517 чрез проца..След като укъся база и колектор STR a отключва но с високо изходящо някаде към 200V вместо 105V. КОЛЕГИ ДАЙТЕ СЪВЕТ ИЛИ СХЕМА.!!!
БЛАГОДАРЯ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коце Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 16:57 Заглавие: |
|
|
| Провери диодите около STRа,провери електролитите и така също да неби някой резистор да е с променен параметър!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 17:03 Заглавие: Funai |
|
|
| Тези неща съмги проверявал.Много е вероятно да е някакъв прехвърлящ кондензатор но като нямаш схема... |
|
|
 |
коце Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 17:18 Заглавие: |
|
|
| Можеш ли,да ми дадеш модела на телевизора да видя по моите архиви? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 18:46 Заглавие: |
|
|
| Според мен и според моите науки имаш дефект в захранването .Когато то е с STR изходното напрежение не трябва да надвишава това което по принцип дава естеера.Така че закачи лампа на 105 те волта и откачи захранването за ХО.Може и този естеер да не е добър или имаш дефектни елементи около него.Все пак напиши модела на телевизора мисля че някакви схеми за ORION |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 21:13 Заглавие: |
|
|
| електролитите в първичната смени ли ги? |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 15:14 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | Според мен и според моите науки имаш дефект в захранването .Когато то е с STR изходното напрежение не трябва да надвишава това което по принцип дава естеера.Така че закачи лампа на 105 те волта и откачи захранването за ХО.Може и този естеер да не е добър или имаш дефектни елементи около него.Все пак напиши модела на телевизора мисля че някакви схеми за ORION |
Имал съм случай в който обратната връзка към STR-a или самия му вход да се прецаква и тогава е съвсем нормално да дигне доста напрежение на изхода на захранването - това задължително се проверява. Последната ми случка беше с едно SONY - входа на STR-a просто прекъсваше за момент и напрежението на изхода ходеше до небесата.  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 16:35 Заглавие: |
|
|
| Да не говорим че се продават STR,които си тръгват по начало на 200 волта.Наскоро си купих 3 броя от "Роял"-ците. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 17:15 Заглавие: |
|
|
| Колеги да добавя, този естеер 50103 няма буква А накрая.По схемата гледам е със буква, пък моят не е. Как трябва да е ??? |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 17:19 Заглавие: |
|
|
При този STR,няма значение дали е с буква А или не е. _________________ Димитър |
|
|
 |
|