Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

НЧУ с TDA7294??
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DragonFly
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 22:58    Заглавие: НЧУ с TDA7294?? Отговорете с цитат

Въпроса е следния мога ли (как?) да захраня такъв усилавател с 24V AC адаптер на 60VA ???

http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=189&products_id=11477
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 23:13    Заглавие: Re: НЧУ с TDA7294?? Отговорете с цитат

Теоретично и от части на практика има начин да се подкара но определено няма да изкара тия мощности който го дават и по добре да не се занимаваш с щуротии ами си намери един траф поне 150W с необходимите 2полярни напрежения след греца и филтрацията(която трябва да е доста корава зада просвири както си му е реда въпросния чип) и му се радвай Smile
Tzanko Todorov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 9:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагам че използваш TDA7294 за да постигнеш по-голяма мощност. А за да реализираш това и да постигнеш мощност около 100w ти е необходимо захранване с две изходни напрежения мин. 36V двуполярно. Трансформатора трябва да бъде действително 150W(5A) трябва да подбереш грец 8-10А и от опит ти казвам трябва освен радиатор да поставиш и вентилатор за да подържаш тази мощност без проблем. Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DragonFly
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 10:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами дефакто на мен не ми трябва да вади 100-те вата щото колоната ми няма да ги понесе трябва ми около 60% от него> Та затова питах но явно си е подобре с трансформатор ,грец и кондензатори Rolling Eyes

П.С. иначе ако може с тоя адаптер да дръпна към 50-60% от мошноста ще остана доволен ако ми кажете как да го вържа. Laughing
Върнете се в началото
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да го захраниш но пак ти трябва грец и два кондензатора по 4700мФ за да реализираш изправителния блок,но за мощност не си мисли,само колкото да го чуеш с 10 вата.Ако ти се занимава то ще продължим да пишем.И тази ИС7294 е 70W max. както и 7293-80W,нищо че пишат навсякъде 100W.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DragonFly
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 12:56    Заглавие: Отговорете с цитат

В такъв случай мога ли да ползвам трансформатор 180вата на 11,5 волта или е много слаб,или пък мога ли да ползвам захранване на комп има много изписани теми по тези въпроси обаче аз не мога да разбера нищо от тях...

пс. колко струва един трасформатор 2-у полярно на 24 волта(150вата) + грец 15А + 2 10 000микрофарада електролити? горе долу
Върнете се в началото
Дилян_93
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Русе

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявайте момчета ако не съм разбрал правилно ,но авторът на темата не е споменал дали трафа има средна точка или две еднакви вторични намотки. Без едно от двете е безсмисленно да ползва адаптера. Ако греша ме поправете. Exclamation

DragonFly - имаш ЛС
Върнете се в началото
DragonFly
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 13:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Прав си не споменх дали има средна точка истината е че няма и това ми е проблема основния
Върнете се в началото
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 15:22    Заглавие: Отговорете с цитат

DragonFly написа:
колко струва един трасформатор 2-у полярно на 24 волта(150вата) + грец 15А + 2 10 000микрофарада електролити? горе долу

Цената е около 60лв.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

С еднополярно захранване също може да стане с изкуствена средна точка и с кондензатор на изхода.
Но струва ли си?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети