| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 08, 2009 6:04 Заглавие: Търся мнение за БТК ADSL Eye |
|
|
Някой ползва ли видеонаблюдение на дома и офиса през IP камера чрез услугата БТК ADSL Eye? Какво е качеството и дали има възможност да се правят записи на компа и с коя програма?
Понеже работното ми помещение доста отдалечено от входнота врата имам идея да ползвам за видеонаблюдение услугата на- БТК ADSL Eye. В коридора, който е доста обширен държа доста неща, а мургавите събратя са доста пъргави в ръцете. Завчера ми отмъкнаха чисто нов акумулатор за 150 пари.
Камерата ще се монтира в коридора и ще се ползва само през деня когато съм на работа. Разстоянието от точката на монтиране до компа е около 10 метра. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 08, 2009 16:30 Заглавие: |
|
|
| А не е ли по-добре да си вземеш една IP камера и да си пуснеш някъде FTП сървърче и камерата да качва снимките там? И вече, ако искаш ще си пренасочиш някои порт за да си я гледаш онлайн? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 08, 2009 18:09 Заглавие: |
|
|
| А още по лесно с една web камера на USB, но задължително с едно хъбче на средата на 5-те метра, и то активно хъбче, с адаптерче. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 08, 2009 19:28 Заглавие: |
|
|
Дайте и други идеи. Засега по-ми хареса предложението на pamporov. А дали камерката ще може да фокусира на около 8 метра? Виждал съм камери, но никога не съм се занимавал с тях. _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 08, 2009 19:46 Заглавие: |
|
|
Напиши към кой модел камерка си се насочил,между другото продават ги един и същи модел с различни обективи.Напиши колко горе долу си решил да отделиш за камера /ако искаш /да те насочим към някой модел.между другото бързината на връзката не е от значение за качеството на картината а за това на какъв период от време ще се обновява сиреч колко насечено ще е движението на снимания обект
От значение и дали ше искаш да са с със подсветка или не .Тия най евтините горе долу за нищо не стават ,размазват образа а като се има предвид че и мангалите си приличат.........  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 08, 2009 20:47 Заглавие: |
|
|
| Аз ползвам такава, и в програмата си има опция да снима и записва като има движение. Та като отсъствам от сервиза и я пускам, и после преглеждам клипчетата и им гледам сеира как заничат през прозореца да видят дали не съм вътре. Прекрасно фокусира до към 15-20 метра. Ама е доста стар модел и надали ги има вече. Даже не и знам характеристиките. С щипка, за лаптоп уж. Но кабела ми е към 5-6м, и от време на време забива, зависи към кое USB съм я вързал. А най ме кефи като дойде някой разярен клиент и ми вика - 10 пъти идвах а теб все те няма. И аз като му покажа клипчето да се види на филм с дата и час кога е идвал, и оня се опулва и подвива опашка... |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Чет Апр 09, 2009 21:58 Заглавие: |
|
|
Ако искаш IP камера, не е ли по удачно да си вземеш една LAN карта за компа, и да вържеш камерата директно, без да минава през Интернет, за да не ти трупа трафик?.
Пък и такова директно връзване ще върви на доста висока скорост, като дължината на кабела може да е и 50 метра без проблем.По този начин се удовлетворява и това условие:
| Цитат: | | Камерата ще се монтира в коридора и ще се ползва само през деня когато съм на работа. Разстоянието от точката на монтиране до компа е около 10 метра. |
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 8:36 Заглавие: |
|
|
Май трябваше да дам и линк за услугата на БТК. Пък и 5лв. са една кутия цигари на месец.
Преди малко се свързах с "технически грамотен" човек от БТК на когото зададох няколко въпроса за това:
- дали има възможност да се правят записи на компа.
- какъв модел е камерата.
- има ли някакъв приложен към пакета софтуер.
- дължината на свързващия кабел.
И на четирите въпроса не получих задоволителен отговор. Ставала само за наблюдение в реално време без възможност за запис. Не можа да ми каже нито производител нито модел. Можело да се монтира и на 10 метра, но като си направиш сам кабел и т. н.
Сега пиша и се чудя аджеба няма ли програма която да записва на харда, нещо което се вижда на монитора и дали предлаганата камера е IP. _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 11:38 Заглавие: |
|
|
| Имаш поща |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 14:17 Заглавие: |
|
|
Не мога да изтегля файла. Изписва ми:Bad Gateway _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
|