|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 20:48 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | | . Или пък апаратурата не е била с достатъчна разделителна способност. |
В акустичната техника такова понятие няма. Мързи ме да пиша на дълго и широко, не ми се и спори. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 20:53 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | | .... Ако искате направете отделен раздел или тема за такива "flame wars". Там можем да си спорим на воля) |
А, не ...!
Има достатъчно аудиофилски форуми за подобни цели!
А, че темата се измести - в това си напълно прав и май и е време да и сложим точката щото както е тръгнала ....  |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:03 Заглавие: |
|
|
Да живее маркетинга!  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:16 Заглавие: |
|
|
Айдааа,,,,
| ststefanov написа: | | Разлика има и я усеща дори технически неграмотен човек като жена ми например... | Па тия най-великите композитори, музиканти и т.н. сигур са поне с ТУ-София , специалност "МУЗИКА"
Още одеве мислех да пиша, па ме домързя
Мислех да нарисувам три блокчета : захранване, усилвател, високоговорител. Та ако, това, първото блокче може да се сменя според изискванията довели до този спор- > тогава > зад завесата, както бе казано! И аз си падам слухар и бих искал да присъствам
....Иначе и аз съм си купувал медна, спицялна тръбичка за икономия на гориво с 15% за 10лв-ТАТО-ви пари  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:21 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | ... май и е време да и сложим точката щото както е тръгнала ....  |
Наистина темата трябва да се разчисти от всички излишни съобщения (включително и моите ) |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:56 Заглавие: |
|
|
В аудиото и в акустиката няма параметър разделителна способност,а защо няма?Защо няма например термин,измервания и дълги научни стати за динамични фазови изкривявания,какво е това?Защото с ерата на транзистора (който между другото също е зарязан накрая и не е доизследван като хората) и общата отрицателна обратна връзка всичко става лесно и просто "пей сърце".Ха некви си 20 килохерца обхват,че там никакви паразитни параметри не са от значение,щом не убиват полвинта сигнал,говорителя бил с 5-10% изкривявания,ами добре това има за момента това ще слушате.И после всичко свирело еднакво ами еднакво ще свири това е култура,един дръжкофон и касетка чалга-всичко е наред.Пиратски записи с някакво качество-еми убаво нали е без пари...Има по света студия звукозаписни в които се взима и най-малката подробност и технически и акустически,верно броят се на пръсти но слава на Бога,че ги има.Така като не може да иде човек в Албър Хол,може да се надява по някакъв дори и скъпичък начин,Нейно Величество Музиката да дойде при него.А на който му е всичко еднакво и се чува еднакво е свободен да си слуша еднакво,а други на които изобщо не ни е еднакво,ще копаме докато намерим удоволетворение(което изобщо не е задължително).Сега ни вземат за улави и сектанти но това изобщо не ни пречи.Хау..
П.П Преди 2 години мислех точно като Божилов.
П.П.П .Спора е излишен,защото винаги от двете страни ще има различен брой хора неуважаващи другите (в България сме).
П.П.П.П. RC дори темата да се е отклонила от въпроса,сигурен съм че всеки колега,телевизионен майстор е в себе си и аудиофил,та затова е интересна...е не са изкл'чени и изкл'чения... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 22:02 Заглавие: |
|
|
Айде пак опряхме до стандартните обвинения | ststefanov написа: | | очевидно нямаш слух |
| ststefanov написа: | | след като не си чувал разликата между кенотрон и полупроводник (или не си искал да я чуеш). |
Такава разлика продължавам да твърдя че няма.
Няма техническите причини да има някаква съществена.
Няма данни за анатомо-физиологични способности на ухото,че ако я има то ще я отдиференцира.
| ststefanov написа: | | Разлика има и я усеща дори технически неграмотен човек като жена ми например. |
| Цитат: | | Но има и неща, които наистина се чуват, колкото и невероятни и необясними да са те! Това, че някой, или почти всички, не ги чуват, не означава, че ги няма. Само дето не могат да се обяснят със средствата, които използваме. |
Въпроса е дали наистина я има или говорим за явлението сугестия.Взимам една непозната монета.И почвам да ги търкам с пилата,пиля пиля,докато спре да се разбира какво е писало на нея.После идваш и почвам да ти обяснявам-"виж виж как личи силуета-тука е писало 20".Гледаш гледаш и наистина силуета ти заприличва на 20.
После почвам да ти развивам друга теория-"виж виж как личи силуета-тука е писало 50".Пак гледаш,пак гледаш-и наистина ти заприличва на 50.
А тя може да е била съвсем различна като стойност и от двете предположения.На същия принцип сумати хора по света са се излекували с помощта на явления като инжекции с дестилирана вода в ампулки с дълго и завъртяно префърцунено латинско име,магически колани и наколенки и т.н.
Понеже се заговори за слуховия анализатор-колко бил съвършен човешкия.Колко бил прецизен.Само да вметна.В обработката на звука освен самото ухо участват и много други неща-след това информацията преминава през нерви до мозъка и оттам отива до центрове отговарящи за възприятно-представната дейност.Хубаво е когато се говори за такива неща да се вникне малко по-дълбоко в същността на материята,колкото и трудносмилаема да е тя.
Хората са го доказали достатъчно точно и ясно-възприятията и представите са едно неделимо цяло и взаимно си влияят,като представите могат да манипулират възприятията.И го и правят.Също както могат да ги модулират и да им влияят и мисловната дейност и емоциите.И и те го правят.
Има хора,които обясняват че чуват разлика в звученето на един аудио-файл при първото му просвирване след като е създаден и на такъв вече просвирван.Е разбира се има и простичката команда COMP(ARE) за побитово сравняване на 2 файла ама на кой му пука.
А това че има много гледни точки върху едно нещо,които не съвпадат не значи че истината не е една.
Един мъдрец го е казал доста отдавна-"От небето не падат камъни,щото на небето няма камъни"
А специално когато много хора седят и наблюдават дадено физично явление и го описат по еднакъв начин...А същевременно една малка част богопомазани,казват че "совите не са това което са"...Та тогава обикновено съм забелязал че в 100% от случаите истината не е на страната на богопомазаните.
| ststefanov написа: | | Да, има фирми, които продават на фантастични цени елементарни неща. |
Е тук вече си дойдохме на думата.
Когато един ден стана милионер,обещавам в моя скормен дюкян да имам освен хляба насъщен който имам сега (сиреч BU508),да имам и всякакви аудиофилски неща-и най-скъпи,и още по-скъпи от тях.И позлатени,и посребрени,и в масло,и без масло и кабели с посока и кабели без посока.И от децембриран джамандулейкий също.И обещавам да провервам.Поне на думи.
| ststefanov написа: | | Според мен цялата електроника се гради на опростяването и моделирането. |
Той целия свят се крепи на това-на анализ и синтез.
| ststefanov написа: |
(според мен темата се измести много от началното направление. Ако искате направете отделен раздел или тема за такива "flame wars". Там можем да си спорим на воля) |
Нямам време,нямам нерви за подобни дебати.
А и има предостатъчно места из мрежата за подобни яростни битви.Нека това барем го запазим чисто и мирно.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 22:15 Заглавие: |
|
|
Ами да го запазим чисто. Аз не искам да споря повече. Мисля, че отдавна стана ясно.
Ще се радвам, ако даде Господ да се видим на по бира някой ден и да си говорим наживо. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 22:18 Заглавие: |
|
|
Темата приключи.
Ако автора има някакви основателни доводи да продължи по същество - да се обади на РМ.
Ще бъде разчистена и отключена.
Термини - "в България сме" не са ми по вкуса като основателен довод за защита на каквото и да било.
"Не обичам" подобни теми защото те не се водят с доводи, а със заклинания и прерастват в "нещо" на което не му е тук мястото.
Интернет широк, форуми - много. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|