| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
darsen Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 11, 2009 18:40 Заглавие: Свързване на конвертор към сателитен приемник. |
|
|
| Искам да попитам как мога да разделя сигнала от конвертор кум 3 приемника с сплитер.От кои приемник ще се усъществява захранване към конвертора. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Съб Апр 11, 2009 18:53 Заглавие: |
|
|
| Сплитера трябва да е до 2150MHz или до повече и трябва да пуса захранване.Всеки приемник може да захранва конвертора но в общия случай не е удачно деленето на сигнала по такъв начин - освен ако всички програми които искаш да гледаш не са на една поляризация и един банд. |
|
|
 |
darsen Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 11, 2009 18:59 Заглавие: |
|
|
| А ако конверторът е четворен с 4 независими изхода VL VH HL HH през всеки от изводите ли се подава отделно захранване? |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 11, 2009 19:06 Заглавие: |
|
|
ако имаш конвертор разгледай табелката закачена на него обикновено всичко си пише
Захранването може да дойде от кой да е приемник но управлението на поляризацията става с честота която се наслагва върху потоянното захранващо напрежение. И тя ще се управлява от приемника, който захранва конвертора.
По принцип съм работил с двойни, и те имат практически два конвертора вътре на двете поляризации, но четворен не съм разглеждал |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 11, 2009 22:38 Заглавие: |
|
|
| Честотата е 22Khz. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 11, 2009 22:46 Заглавие: |
|
|
| Такъв четворен ,какъвто си описал е пригоден за работа само с мултиключ ,сам по себе си няма да работи коректно ако директно го вържеш към приемника. Има и от другия вид четворни -с 4 независими изхода работещи на двете поляризации и двата обхвата ,все едно отделни конвертори ,но този не е такъв. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 1:38 Заглавие: мнение |
|
|
струва ми се удачно да захранваш инвертора и от 4-те приемника като сложиш по едн диод така че да не си влияят захранванията на приемниците един на друг. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 6:25 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | струва ми се удачно да захранваш инвертора и от 4-те приемника като сложиш по едн диод така че да не си влияят захранванията на приемниците един на друг. |
Първо -не е инвертор ,а конвертор и второ той се управлява с напрежението за различните поляризации и бандове ,идеята ти е напълно безсмислена ! |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 12:00 Заглавие: |
|
|
Идеята е ясна .Човека иска с един рефлектор(чинията) да включи 4 приемника за 4 ТВ .Ще стане само с конвертор с четири независими изхода.Виждал съм с 2 независими изхода с 4 не знам дали има.Може да се сложат и два конвертора към чинията(правил съм я тая акробатика и става).Само че аз го използвах за два конвертора към един приемник (за 2 съседни спътници) с ключ 22Khz.Така е не като на кабелната да си сложиш колкото ТВ си искаш.  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 12:13 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Искам да попитам как мога да разделя сигнала от конвертор кум 3 приемника с сплитер. |
Второ ,очевидно има | Цитат: | | четворен с 4 независими изхода VL VH HL HH |
който не става и трето -да има и четворни напълно независими в един корпус ,най добре да си потърси такъв ,или мултиключ за конвертора от цитата ,който да е с входове VL VH HL HH и изходи за 4 приемника ,може и 3 ,ако намери такъв !
Ето този конвертор за 84 лева е добър http://www.satshop-bg.com/product_info.php?products_id=80
По евтиния модел е като описания горе VL VH HL HH ,цена 57 лева ,но иска мултиключ ,като цяло не е изгодно за 3-4 приемника. |
|
|
 |
|