| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 10:41 Заглавие: PC захранване "G-TEC 320W" - Отремонтирано! |
|
|
Понеже не спазвах правилото, че нещо което работи не трябва да се пипа, та си навляках проблеми. Захранването си работеше, но аз реших да добавя входен филтър и кондензатор от друго захранване. Всичко си беше на масата и след като привърших с модификацията, захранването не поиска да тръгне отново. На зеленичкият кабел за пускането излиза 3.8 V. Мерих други захранвания има и толкова има и към 5 V. Въпросът ми е има ли някаде схема на това захранване. Състои се от схеми: AZ7500BP и LP-7510, която гледам има някаква функция по пускането на захранването понеже зеленото кабелче през резистор отива на 4 краче. Макар, че не съм давал нищо на късо, правих и замервания на активните елементи и уж всичко си е здраво, то не работи. Какво ли може да съм "взривил"?
Последната промяна е направена от taralion на Чет Апр 30, 2009 9:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 11:07 Заглавие: |
|
|
Дай го зеления кабел към маса като преди това сложиш на местото на предпазителя една 75вата лампа. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 11:14 Заглавие: |
|
|
| Аз така го пускам, но защо е лампата като бушончето си е здраво и няма късо? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 11:47 Заглавие: |
|
|
Дава ти свобода да мериш без да се притесняваш дали нещо ще изпуши или ако изпуши да не станат по големи поразии.Това какво е гръмнало трябва сам да установиш.Това че има някакво напрежение говори че част от първичната част работи.Тази която осигурява дежурния режим.Ви в момента на включването макар и за момент трепва ли вентилатора. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 13:24 Заглавие: |
|
|
А пробва ли да върнеш старите чаркове? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 19:17 Заглавие: |
|
|
| Вентилатора не помръдва, старите чаркове са две мостчета на мястото на захранващия филтър. Добавил съм кондензатор паралелно на вх. захранване, а също и тороид свързващ вх. букса с платката. На кондензаторите си има 300 V и по на там управляващите 5 V. Просто не иска да се запусне "яката" част. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 20:55 Заглавие: |
|
|
Казваш - има 5В стендбай, вроятно и захранването на ИС е в норма - мисля че беше около 16 за тоя модел?
Закъси 4-ти пин на маса и виж с кави изх. напрежения тръгва.
И както са казали по-горе колегите през ЛАМПА на входа.
7510 е супервайзър на изходните напрежения - ако не са в норма изключва 494-ката (в случая 7500). На 5 и 3.3 гледа и undervoltage и overvoltage, на 12 гледа само overvoltage, т.к. в стенд-бай там има 4,5 от 5VSB през диод.
P.S. Като гледам каква е повредата, входната верига едва ли е виновна. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 21:10 Заглавие: |
|
|
| Имали някъде схема на захранването или подобна такава? Захранването е на работата и утре ще експериментирам, затова сега събирам информация. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 10:30 Заглавие: |
|
|
| Огледай платката по добре.Виж какво се е размърдало,да не се е окъсило нещо или распоило,докато си я мърдал.Не е от филтъра който си сложил.Моето още като го купих(откъде да го зная че е менте-беше с новия комп) му сложих филтър на входа и по кадърни кондензатори на изхода.И затегни винтовете на транзисторите и диодите към радиатора-на ментаците са все разхлабени.Имал съм случай на опукали диоди поради тая причина. |
|
|
 |
|