| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 23:30 Заглавие: Търся: Светещи лента - Електролуминисценция (Light Tape) |
|
|
Здравейте,
Искам да попитам дали някои знае от къде може да се купи такава лента. Тези, които може да се режат с ножица и да си ги правиш каквото си решиш
Открих само една фирма в България, която предлага точно само марката "Light Tape" и не мога да открия повече ..
Интересуваме, защото искам да осветя едно LCD дисплейче, но с тази лента ще стане равномерно осветено.
Благодаря!
Последната промяна е направена от mishomvp на Пон Апр 13, 2009 17:08; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
powerled Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 12:03 Заглавие: ПОДСВЕТКА СЪС СВЕТОДИОДНА ЛЕНТА |
|
|
Подсветки се правят или със светодиоди или с луминисцентни лампи със студен катод.
За диоди и диодни ленти на [email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 13:15 Заглавие: |
|
|
аз знам, че мога да го направя с LED или лампа, но мястото е прекалено малко за да го правя така, но в краен случай така ще го направя. Искам да го направя на същия принцип както са часовниците с подсветка. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 13:21 Заглавие: |
|
|
Часовници с 'пасивна' подсветка - за каквато май ти говориш - отдавна не се произвеждат, защото са смъртоносно отровни -- както за персонала в завода (има хиляди смъртни случаи), така и след изхвърляне на часовника. Отделно че хората с по-чувствителна кожа, които носят такива часовници, редовно получават разни петна (там, където ръката ти нормално се допира до тялото) и други реакции.
Има по-слабо фосфоресциращи предмети - например разните лунички и звезди за детски стаи - но те няма да свършат работа за това, което искаш -- "виждат" се само на тъмно. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 17:07 Заглавие: |
|
|
Благодаря мечо Гризли Точно за това става дума За електролуминисценция
Още утре ще ида през Конрад да видя какво ще намеря там
Извинявам се ! Допуснал съм малка грешка поради сънливост когато съм писал темата  |
|
|
 |
|