|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 9:56 Заглавие: |
|
|
Да напиша какво стана - първо: оказа се, че има проблем с IR приемника - след като го смених почна да се пуска (мрежовия ключ наистина има допълнителна секция, но тя не е ползвана никога - изобщо не е запойвано там - това си е телевизор оставен само на управление с дистанционно!); второ: оказа се, че като постои 15-20 мин изключен от мрежата ( не с дистанционното, а изобщо от тока) и губи паметта за настройките на картина и звук - яркост, контраст, баланс, ниски, високи - всичко на минимум (баланса звук - вляво), а програмите си помни! Реших го по "бабешки" - сложих му батерийки . След това следва интересната част: работи вече ОК, ама като реших да сложа шасито, което запъва доста при вмъкване и се оказа, че малко преди да влезе докрай опира в едни "кукички" почти под кинескопа, и влиза още по- трудно, натиснах влезе, пускам - не работи (StBy). Измъквам от въпросните "куки" - въпрос на 2 милиметра и тръгва. Бутам спира - измъквам работи - е презапоих всичко, според мен и не ще. Накрая подпрях шасито, което е тежко и силно провиснало по средата с една капачка от кутия за колофон и "заспа". Знам, че е крайно неправилно, ама два дена ме мъчи и нямам време повече за него, а и клиента лимитира цената, та не си заслужава да го премятам тоя туч повече. Иначе работи добре засега... Та това е Цяла Одисея! _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 10:30 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | като постои 15-20 мин изключен от мрежата ( не с дистанционното, а изобщо от тока) и губи паметта за настройките на картина и звук - яркост, контраст, баланс, ниски, високи - всичко на минимум | Аналоговите настройки са в паметта и не стана ясно дали е сменена? | Mario-G написа: | | Ако проблема е от калпав кварц, може да пробвате с два 22 или 33 пикофарада към маса. | Кондензатори вместо кварцa ли? Дай малко повече инфо, че ми стана интересно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 10:44 Заглавие: |
|
|
Паметта не съм я сменял, че нямам и няма кога да търся такава. А по въпроса за кондензаторите аз го разбрах, че се слагат заедно с кварца - и пропуснах да напиша, че сложих и за моя изненада генерациите си увеличиха нивото, но и без тях си работи, ама ги оставих. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:17 Заглавие: |
|
|
За кондензаторите съм разбрал грешно , а за паметта 24С01 трябва да свърши работа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:23 Заглавие: |
|
|
Не знаех, че става и от тоя тип, иначе 2401 нямам, но имам 2402. Засега обаче не ми се отваря, а и нещо доста разправия като гледам е с настройката на програмите - ако имам време ще го опитам, ама не ми се вярва  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:28 Заглавие: |
|
|
Offt...
Няма да се учудя ако отворя ТВ и върху ТХО има нанизан буркан ,щом почнахме да подпираме прекъсвания с капачки ! |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:51 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | Кондензатори вместо кварцa ли? Дай малко повече инфо, че ми стана интересно. | Кондензаторите на двата извода на кварца към маса, при калпави кварцове и такива, дето трудно тръгват помагат.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 12:04 Заглавие: |
|
|
О, адаш, със сигурност човек не знае какво още може да види и чуе.... - то правителството ни ползва тоя метод, та аз ли назад да оставам - а и все пак шасито си имаше нужда от патерица, щото от двете страни е на около 2.5 см височина, а в средата почти допира дъното на кутията. Освен това не знам защо, ама като извадя шасито и го усуквам жестоко и нищо не става - работи! Дето се вика аз му направих конструктивно подобрение - това шаси е дълго, а в средата му е почти цялата тежест.
П.С. който не е правил такива цигании нека хвърля камъни - понякога няма как... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 12:14 Заглавие: |
|
|
То тва шаси е "мани-не думай" и наистина провисва по подобен начин.
А фабрично ако ти си първия който го отваряш си видял и че от страни шасито за релсите е хванато със "свински опашки" за подсигряване
Абе телевизор и полвина. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 12:31 Заглавие: |
|
|
Не съм му първия, ремонтирано е и като гледам не е било отдавна, иначе не е много ровено. Абе стар телевизор, той си е изработил своето... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|