Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV NEI CE25 не излиза от StBy
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 9:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Да напиша какво стана - първо: оказа се, че има проблем с IR приемника - след като го смених почна да се пуска (мрежовия ключ наистина има допълнителна секция, но тя не е ползвана никога - изобщо не е запойвано там - това си е телевизор оставен само на управление с дистанционно!); второ: оказа се, че като постои 15-20 мин изключен от мрежата ( не с дистанционното, а изобщо от тока) и губи паметта за настройките на картина и звук - яркост, контраст, баланс, ниски, високи - всичко на минимум (баланса звук - вляво), а програмите си помни! Реших го по "бабешки" - сложих му батерийки Laughing Laughing Laughing . След това следва интересната част: работи вече ОК, ама като реших да сложа шасито, което запъва доста при вмъкване и се оказа, че малко преди да влезе докрай опира в едни "кукички" почти под кинескопа, и влиза още по- трудно, натиснах влезе, пускам - не работи (StBy). Измъквам от въпросните "куки" - въпрос на 2 милиметра и тръгва. Бутам спира - измъквам работи - е презапоих всичко, според мен и не ще. Накрая подпрях шасито, което е тежко и силно провиснало по средата с една капачка от кутия за колофон и "заспа". Знам, че е крайно неправилно, ама два дена ме мъчи и нямам време повече за него, а и клиента лимитира цената, та не си заслужава да го премятам тоя туч повече. Иначе работи добре засега... Та това е Laughing Laughing Laughing Цяла Одисея!
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 10:30    Заглавие: Отговорете с цитат

ivankrivodol написа:
като постои 15-20 мин изключен от мрежата ( не с дистанционното, а изобщо от тока) и губи паметта за настройките на картина и звук - яркост, контраст, баланс, ниски, високи - всичко на минимум
Аналоговите настройки са в паметта и не стана ясно дали е сменена?
Mario-G написа:
Ако проблема е от калпав кварц, може да пробвате с два 22 или 33 пикофарада към маса.
Кондензатори вместо кварцa ли? Дай малко повече инфо, че ми стана интересно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 10:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Паметта не съм я сменял, че нямам и няма кога да търся такава. А по въпроса за кондензаторите аз го разбрах, че се слагат заедно с кварца - и пропуснах да напиша, че сложих и за моя изненада генерациите си увеличиха нивото, но и без тях си работи, ама ги оставих.
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:17    Заглавие: Отговорете с цитат

За кондензаторите съм разбрал грешно Confused , а за паметта 24С01 трябва да свърши работа.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знаех, че става и от тоя тип, иначе 2401 нямам, но имам 2402. Засега обаче не ми се отваря, а и нещо доста разправия като гледам е с настройката на програмите - ако имам време ще го опитам, ама не ми се вярва Laughing Laughing Laughing
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Offt...

Няма да се учудя ако отворя ТВ и върху ТХО има нанизан буркан ,щом почнахме да подпираме прекъсвания с капачки !
Върнете се в началото
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:51    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
Кондензатори вместо кварцa ли? Дай малко повече инфо, че ми стана интересно.
Кондензаторите на двата извода на кварца към маса, при калпави кварцове и такива, дето трудно тръгват помагат. Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 12:04    Заглавие: Отговорете с цитат

О, адаш, със сигурност човек не знае какво още може да види и чуе.... Laughing Laughing Laughing - то правителството ни ползва тоя метод, та аз ли назад да оставам - а и все пак шасито си имаше нужда от патерица, щото от двете страни е на около 2.5 см височина, а в средата почти допира дъното на кутията. Освен това не знам защо, ама като извадя шасито и го усуквам жестоко и нищо не става - работи! Дето се вика аз му направих конструктивно подобрение - това шаси е дълго, а в средата му е почти цялата тежест. Very Happy
П.С. който не е правил такива цигании нека хвърля камъни - понякога няма как...
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

То тва шаси е "мани-не думай" и наистина провисва по подобен начин.
А фабрично ако ти си първия който го отваряш си видял и че от страни шасито за релсите е хванато със "свински опашки" за подсигряване Shocked
Абе телевизор и полвина.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 12:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм му първия, ремонтирано е и като гледам не е било отдавна, иначе не е много ровено. Абе стар телевизор, той си е изработил своето...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети