Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DVB ESPECTA ES1000S -дисплея не свети
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Като му смених кварца с този на 26 и нещо приемника си тръгна коректно на програма ,но системата за цветност на изхода май беше на NTSC ,понеже работеше с черно бяло избражение на телевизора който ползвах ,и понеже клиента го беше донесъл без дистанционно го оставих докато пристигне дистанционното.А иначе при смяна на програми ,и самото меню си работеше коректно ,дотолкова колкото може да се види без дистанционо.Тези кварцове които имах на 27 MHz не ми свършиха работа.Програмата за която говори ELP я намерих ,но като видях че не може да се влезе във връзка с приемника се насочих към ресета и кварца.Благдаря на всички за съдействието.А въпроса ми е ,по какъв начин избирате кварцовете които купувате ,защото в момента ремонта беше въпрос на случайност.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 11, 2009 7:01    Заглавие: Отговорете с цитат

С кварц на 26 МХц никога няма да изкараш цвят ,то със 20Кхц да мръдне -пак се губи цвета . Относно критерии за кварцове -просто свалям от стари платки ,понякога малкия корпус не работят където е бил в голям ,но не винаги .
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 13, 2009 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Купувах кварцове от различни магазини ,но като купуваш просто не знаеш какво купуваш.Ето в Ешопа гледам има кварц ,струва 0,95 ,но дали си струва да плащаш за куриер ,като няма никакви други данни за него . Изрових де що приемник има из работилницата ,но нямам свободен кварц.Поставих един кварц от YUMATU ,но цвят така и не се появи.При промяна на стандартите в менюто за стандартите ,не сменя и стандарта на звука.Ъпдейтвах софтуера ,но така и не започна да сменя системите за звук и цвят с кварцовете които имам.
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пон Апр 13, 2009 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема с цвета при тия приемници обикновено се решава с фабрични настройки но щом казваш че си сменил софтуера и не става не знам и дали с фабрични настройки ще стане.Приемника работи ли на програма или гледаш само менюто? Телевизора ти на всички системи ли работи?Да не би да работи само на PAL? Поопадал ми е приемник нойто имаше цветност само на СЕКАМ - на PAL си беше чернобяло и така и не го оправих. На подносещата на звука не съм обръщал внимание как е но те двата проблема принципно са различни.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо премери честотата с честотомер и после ще гадаем .
Второ -проба с друг телевизор ,намали малко и нивото на видеосигнала към телевизора ,имал съм случаи при претоварване е черно бял ,но и образа не е цвете.
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 12:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега се позанимах малко по-обстойно със него.Понеже телевизора с който го проверих предния път е бил с автоматично избиране на стандарта на говора, независимо че си указал система, ме е заблудил че не сменя стандарта на говора.Последно стандарта на говора се сменя ,но цвят няма на нито една система зададена от системното меню ,като сменям системата на приемане и в телевизора.Явно проблема ,както казва ELP е в самия кварц. Нямам такъв честотомер който ще ми свърши работа в случая ,а и осцилоскопа няма такава способност при 27 мегахерца,и единствения изход остава смяна на кварцове напосоки.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Той процесора 5518 има PLL на извод 115 -виж да не е нещо повредено в схемата,обикновено има и един операционен ,че и 2 варикапа за поддържане честотата.
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 16, 2009 9:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Пристигна за ремонт същия приемник, и с кварца от него заработи нормално. Явно козата си иска пръч ,както стана напоследък модно да се казва. Но къде ли да намеря такъв какъвто ми трябва ,тъй като тези които имам не стават.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети