| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 17, 2009 11:48 Заглавие: Samsung CK-5012Z губи настройката - Решено! |
|
|
Този вехтичък ТВ ми се опъна. Шаси P58SC.N03. Дойде с оплакване че трябва да загрее докато си "намери" канала. Дежурно смених кондензаторчето във филтъра T101. Без промяна. Сложих цял филтър. Пак без изменение. Смених тунер, TDA8305, PAF филтъра, не ще и не ще. Зациклям вече. Настроят ли се когато е позагрял (3-5 мин.) , като изстине и се пусне са изместени, и след позагряване се наместват програмите. Духах с топъл въздух, но не успявам да локализирам дефектния елемент. Варикапното не мърда. Помощ...
Последната промяна е направена от pamporov на Сря Юни 03, 2009 14:52; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 17, 2009 12:21 Заглавие: Re: Samsung CK-5012Z губи настройката |
|
|
| pamporov написа: | | ... Варикапното не мърда... |
Хич ли?
Щото и това може да е проблем.
Как е с автоматичното търсене (и намиране)?
На 9-ти крак на процесора случва ли се нещо? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 17, 2009 21:11 Заглавие: |
|
|
Не се променя в процеса на загряване варикапното.
Спира, да.
Не съм стигнал още до 9 крак, залутах се да сменям кондери. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 8:54 Заглавие: |
|
|
| ако не бъркам модела , имаше една верига video indent към процесора и там се скапваше транзистора. |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 10:20 Заглавие: |
|
|
Филтриращите ел.кондензатори на 12v и 5v проверени ли са ? AFC IN също -9кр,на 29 идент сигнала ,ресетването на проца не си спомням на кое краче беше ? Успех _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 14:52 Заглавие: |
|
|
| Сагата приключи. Дойде ТВ със същото шаси с проблем в захранването (изсъхнали кондерчета), размених им тунерите и всичко си дойде на местото, и двата ТВ работят без проблеми! Шах! |
|
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 15:03 Заглавие: |
|
|
И как като смени тунера нали го беше сменял аз в момент а боря същия проблем и вече не знам за какво да се хвана.Тунер сменен де що има из мчу изрових процесора изядох и ефект никъв. _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 15:18 Заглавие: |
|
|
| Освен този с който съм го сменял (имам 5-6 сваляни от замяна с хипербанд) да е имал проблем. Ама защо пък "проблемния" си заработи на новодонесения ТВ като пич!?! |
|
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 15:51 Заглавие: |
|
|
Аз смених първо тунера,оттам почнах кондензатори в МЧУ филтриращи в захранване.Не е варикапно ,AFC се държи странно като е студен.Трябва му само 1 минута да позагрее и се оправя.Паф сменях остана само 8305 да сменя или да разбутам филтъра да не би той да е излязъл с времето от настройка _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 16:10 Заглавие: |
|
|
| Смени първо кондензаторчето във филтъра, 80+ пикофарада беше май. Изчопли старото с игла, новото запой отдолу на платката. |
|
|
 |
|