| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 11:24 Заглавие: Монитор BENQ-Q7T4 гасне след 3-4 сек.-РЕШЕНО! |
|
|
При стартиране изсписва логото и след малко гасне,когато го включа в компа пак така-покаже страницата и гасне.Захранването е проверено,4те лампи също ,заменихTL1451. няма ефект.Като извадя кабела от компа и пак включа пак тръгва и спира.Ако някой колега има идея нека я сподели-мойте свършиха..
Последната промяна е направена от nia на Вто Апр 21, 2009 14:52; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
|
|
 |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 12:13 Заглавие: |
|
|
Провери за студени спойко около куплунга свързващ силовата и цифровата част , също препои трансформаторите и силовите елеменри покрай тях.Захранването на TL1451 се комутира от едно СМД транзисторче провери дали е здраво ,ако е зраво дали се опрвлява от цифровата част _________________ Майстор без бира, нищо не разбира! |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 12:30 Заглавие: |
|
|
| Свържете 15 краче на интегралата към маса и трябва да не гасне и тогава ще разберете какъв е проблема. |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 12:42 Заглавие: |
|
|
Колеги : благодаря ви,но и инфото имам и спойките съм прегледал,и SMD елементите проверил.От цифровия модул идва 3,5в когато пали и си остават,а той гасне.Пробвах да го излъжа като махна обратните връски за грека към TLа,но даже и не запали.Продължавам да го ровя.
ПП.сега видях поста на jivko,ще пробвам веднага.. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 12:44 Заглавие: |
|
|
| А, стабилизатор на 1.8 има ли /в цифровата част/. |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 13:17 Заглавие: |
|
|
Ха!!!вече не гасне ...Ами сега????.така не мога да го оставя ..нали,въпреки че стенбая му работи...има едно C на 15 краче да го сменявам ли?
ПП. Работи но много греят транзисторите ,май не съм добре със захранването,явно съм ви подвел,а забравих да каже ,че когато дойде при мен беше с прекъснал фус за инверторите.
Замених 431 и оптрона ,инверторното напрежение в стенбай е 14в,а в работен режим е 27в-както преди-това нормално ли е ,защото дефекта си остава. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 13:27 Заглавие: |
|
|
Смени ли електролитите в захранването? На ред...  |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 13:28 Заглавие: |
|
|
| Започвам ги наред,няма начин-иначе по мързеливия начин с духалката не става.. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 13:36 Заглавие: |
|
|
Това може и да е off, за темата, но все пак:
При мен имам един Q7C4. Оплакванията бяха, точно като при теб, макар, че имаше моменти , в които заработва за известно време, и гасне. Подмених електролитите, и при мен работи една седмица. След, което пак се върна, със същите симптоми/според клента/. В един момент, при съвсем леко почукване по стабилизатора за 1.8 волта, угасваше, и това се повтори 2-3 пъти. Презапоих с- тора, и сега/уж/ работи, ама... още не смея да го връщам.  |
|
|
 |
|