| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 10:32 Заглавие: TV Panasonic МХ-1А - развивката спира |
|
|
Шасито е МХ-1А захранване с STR s6307 генератор AN5606.моделTC-21L3R
Студен телевизора работи между 2 и 6 часа .По някое време спира и може да се запусне чак на следващия ден.Два пъти му гръмвах захранването без да искам . Нареждам , тръгва си но ефекта си остава.Спира развивката, управление за оф он има и захранването си тръгва но понеже няма развивка и товар естественно захранването се покачва до около 155в а на ниските напрежения пада.Ако му сложа лампа за товар захранването си работи и всички напрежения са в норма ,това без да изключвам развивката и в този момент атака и високо няма.Досега не съм имал такъв случай с AN5606 ,много тънак дефект евентуално чак не ми се вярва .Не съм го сменял ,но ако някой е имал нещо подобно и проблема е бил на друго място ... Чакам за идея. Че ми бръмна главата.
Допиши модела!  _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281
Последната промяна е направена от plamen petrov на Пон Апр 20, 2009 8:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 11:36 Заглавие: |
|
|
Не мисля че е нормално да се вдига В+ без товар?Какъв е смисъла от оптрона и SE-то-само за ON/OFF ли?  _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 12:25 Заглавие: |
|
|
Когато има консумация от захранването стабилизацията е 140в и не мърда в дежурен режим пада на 20в .Без развивка захранването пърка и тогава се вдига на 155 на 99% съм убеден че не е захранване. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 13:54 Заглавие: |
|
|
Вържи си една лампа 30-40 вата, постоянно на В+, докато установиш причината. Н- импулсите, още от задаващия ли се губят? Защото това: "развивката се губи, високо- няма..." ...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 16:15 Заглавие: |
|
|
Да с 40 вата лампа на захранването няма изход от гнератора .Във вторник ще купя един 5606 макар че невярвам да е там проблема. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281
Последната промяна е направена от plamen petrov на Пон Апр 20, 2009 8:55; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 16:43 Заглавие: |
|
|
Купи си я, но преди това провери захранването- основно!  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 21:11 Заглавие: |
|
|
Напрежението в дежурен режим трябва да е ниско, не се сещам колко, но ниско. Q803 трябва да се отпуши, и през диода D810, и оптрона, да намали напрежението. Я ги провери тоя диод и транзистора. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 15:06 Заглавие: |
|
|
Напрежението в дежурен режим е 20в управление има ТВ се пуска и спира и съответно захранването се превключва,там няма проблем .Нещо около генератора става ,тръгва и спира на пресекулки.Не е и от кварца на 500KHZ .Има някакъв елемент които е зависим от околната температура .
Тоя телевизор има много лоша сходимост на цветовете дали е възможна утечка в хоризонталните бобини и от там на моменти да товари . _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 17:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Тоя телевизор има много лоша сходимост на цветовете дали е възможна утечка в хоризонталните бобини и от там на моменти да товари |
едва ли е това
| Цитат: | | По някое време спира и може да се запусне чак на следващия ден |
прилича на прегряване на аn5606(може да се провери с принудително охлаждане на чипа) или на кофти спойки около него |
|
|
 |
|