Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

car audio BETA 5
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе човек махни неговия и си сложи 8Мhz кварц.
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 14:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Един от двата MOD-a е на маса ама другия е през резистор на някъде,така че виж кой е и го вдигни и тогава го дай към маса!!!!!!!!!!
bai_tishan написа:
и си сложи 8Мhz кварц.

ИванВас
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 16:01    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
...

да ама нямам в момента такъв кварц.В понеделник ще отида да купя и ще го боря отново

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста Exclamation И не за сефте Exclamation И на теб ли изрично трябва да ти се обяснява с кой бутон се отговаря в този форум Question
ИванВас
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 18:41    Заглавие: Отговорете с цитат

" Коригирал съм ти поста . И не за сефте . И на теб ли изрично трябва да ти се обяснява с кой бутон се отговаря в този форум"

Честно казано неразбрах какво имаш впредвид.Ако може да ми обясниш по подробно за да не се повтаря
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Не,не бих ти обяснил.
Има си правилник на форума-сядаш и четеш.Също и правила на съответните раздели.
И кво ще стане ако тръгна да обяснявам на всеки?
Що си мислиш че модераторите тук с нещо са ти длъжни и нещо са длъжни да ти обяснят? Evil or Very Mad
Така да не си мислиш,че модераторите си нямаме никаква друга работа,седим тука на заплата от по няколко хиляди евро и си чешем кесиите в очакване да се появи поредния новодошъл/вечно-неразбрал та да тръгнем като учителница от началното школо да му обясняваме какво,как и защо...
Още повече че ти,като гледам не си и новодошъл-а под името ти седи "Опитен потребител" и си от тамън 4 години тук.Предостатъчно дълъг период за да се запознаеш с правилата на тоя форум,по мое мнение.
Ако имаш желание да обясняваш изрично на всеки неразбрал,какви са правилата на форума-е па заповядай.На ден има по една дузина такива неразбрали.А длъжността "главен-обяснител на форума" е вакантна от край време-мога да те вредя.Ама си приготви и прежали 3-4 клавиатури за изтъркване Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ИванВас
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

За цитата ли става дума.Много повече написа отколкото ако беше казал простичко с едно изречение какво съм (или не съм) направил,че като прочета правилата да знам какво имаш предвид.Та пак те моля да поясниш какво съм объркал и да си взема белешка от забелешката

Сега по същество: най накрая го бутнах тоя проц и ето това извадих(в атача).По мои сметки кода трябва да е 0705.Така ли е или нещо съм омазал Embarassed
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е номера да ти го напиша.Номера е да седнеш и да прочетеш правилата и да си достигнеш до извода къде си "в крачка" сам.
Иначе утре ще ми се налага да ти правя забележка за нещо друго,а вдругиден за трето...
Между другото се пише белеЖка,забелеЖка.
Както и да е-нека темата продължи по същество.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ИванВас
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 21:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Поради твърдоглавото ти отказване да конкретизираш грешката ми,се налага да гадая.И след прочита на правилата на форума(от което най-голямата ползата (освен припомнянето на самите правила)е да си инсталирам програма за проверка на правописа,която най-вероятно ползващ и ти)мисля,че евентуално съм нарушил точка 3 (ако е тази,то форума си губи смисъла) или точка 8.Ако е 8-ма точка то аз абсолютно приемам забелеЖката(ако белеЖка се пише с "ж",то аналогично е,че и забележка се пише с "ж") и ще го имам в предвид за напред.

"Номера" ти щеше да е също толкова ефикасен,ако просто бе казал "прочети точка 8 от правилника" и нямаше да пишем ненужни за останалите постове.А щях да я прочета от любопитство.

П.П. тая програмка за правописа наистина е мноо Laughing полезна.Препоръчвам я,сгреших поне още 15 пъти.
ИванВас
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 23:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Касетофона е готов.Кода е 0705.Буутнах го без да сменям кварца,промених честотата от програмата.Отначало не ставаше поради мои грешки.Ще ги упомена за други които попаднат на темата.Имаше проблем в кабела от компа до програматора(което ме кара да се чудя как работеше другия ми програматор с този кабел-и там нещо съм я оплескал).Също така при направата на платката не съм завъртял правилно изводите на буксата rs232.И за капак на схемата която качих са разменени изводите към проца - RxD е разменен с TxD (извод 11 се свързва към TxD на проца,а 12 към RxD).Резисторите и ценерите са си ок.Това е. Laughing

Благодаря на всички които взеха отношение и ми бяха полезни
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 19, 2009 8:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде стига си ми обяснявал кой е твърдоглав и кой е мекоглав.
На ден такива като тебе "вечно неразбрали"-с лопата да ги ринеш.
На никой не мисля нищо да обяснявам.Нито пък имам желание/време/нерви за неща дето ги има писани поне 50 пъти по стикнати теми.
А и нормалните хора,като видят че някой им върви системно след гъзо и им коригира постовете се замислят,"защо аджеба така".
Цитат:
"Номера" ти щеше да е също толкова ефикасен

Абе той може да е и още по-ефикасен.
Забелязал съм че голяма част от "вечно-неразбралите",дето не вдяват на забележки,като поседят една седмица в бан-листата и проразбират по-бързата процедура. Twisted Evil
А правилата си ги чел,ама си ги чел на кукуво лято-иначе нямаше да пускаш пост след пост,а щеше да ползваш бутончето ЕDIT.

И между другото-айде да не гадаеш каква програма за правопис ползвам.Щото не ползвам никаква.Нито пък си следя правописа.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети