| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Martinhr Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 10:50 Заглавие: Осветление на багажник на мотоциклет. |
|
|
| Здравейте,добри хора,имам скутер yamaha ,има един недостатък кагато се прибера вечер и трябва да намеря нещо в багажника е трудно(защото няма осветление).Помислих си че задачата не е трудна,но все пак да се допитам до вас.Акумулатора е 9Ah харесал съм Бутон и Крушка (несъм обеден дали е най красивото решение).Мотора има 2 бушона един 20 А и друг 4 А.Искам да попитам как да изчисля стойността на бушона който да свържа към осветлението.Вторият ми въпрос е какво реле трябва да направя при задействане на осветлението то да изгасва след 3 мин.Благодаря Ви . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 11:34 Заглавие: |
|
|
Бутона, може да се задейства от капака на багажника /ако е възможно/. Повдигаш капака- има осветление, затваряш го- лампата изгасва. Допълнителното бушонче /за захранване на лампата/, ще се сметне, според мощността на самата лампа. Кажи колко вата е.
Знаеш, че, напреж. на акумулатора /напр. 6 волта/, трябва да ти е равно на това на лампата. |
|
|
 |
Martinhr Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 11:42 Заглавие: |
|
|
| Здравей,точно това е идеята за задействане,може ли в вторник когато е работен ден,да обиколя магазините и да си харесам,и тогава.Все пак ако имаш желание можеш да ми кажеш формулата.Благодаря. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 11:46 Заглавие: |
|
|
В такъв случай, реле не ти трябва.
Формулата на лични.  |
|
|
 |
Martinhr Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 11:50 Заглавие: |
|
|
Толкова ли е секретна  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 12:00 Заглавие: |
|
|
Не, бре! Прекалено е елементарна. . Едва ли някой /във форума/, има нужда от нея сега...  |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 16:09 Заглавие: |
|
|
Ако ти се занимава да си поръчаш от китайците, ето това:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15943
...върши страхотна работа, аз си направих лампа за четене от него.
При акумулатор 6 волта, ще ти трябва само един чип LM317 (има го навсякъде) и няколко резистора, плюс парченце алуминий или мед за радиатор. Става страхотно, а консумацията е в пъти по-ниска за единица осветление. Със 6 амперчаса акумулатор ще може да си светиш няколко часа, и пак да ти остане ток да палиш после.
Но е малко повече играчка със светодиод, де - с лампа е една идея по-просто  _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 0:43 Заглавие: мнение |
|
|
Е поне прочети в някой учебник или книга пък после прави нещо. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
|