| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
единак Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 17:36 Заглавие: свързване на двигател |
|
|
Привет на страхотния форум!
Знам, че звучи идиотски, но как да захраня двигателчето от пералнята, за да го използвам за други нужди? Има общо 6 кабела - отдолу нагоре сив, син, черен и кафяв. Сивия влиза в едната четка, синия в другата. Кафевия и черния влизат навътре и не се вижда къде отиват. Над тях има още два - червени, които отиват в... датчик за оборотите(?).
Ако мога и да му управлявам оборотите ще е супер, ако не, поне да тръгне.
Не се смейте - не разбирам. Затова питам.
Поправка. Тръгна вече, обаче с някакви невероятни обороти. На етикета му пише 11500/мин и май си ги достига - пищи направо.
Как да ги намаля? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 18:34 Заглавие: |
|
|
Не си написал от каква пералня е свален мотора.
Така както го описваш че има четки никога не го включвай без натоварване - справка всеки учебник по ел.техника за средните училища. |
|
|
 |
пламенхар Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 18:55 Заглавие: |
|
|
| Това трябва да е двигател от центрофуга за да е с тия обороти. |
|
|
 |
единак Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 19:13 Заглавие: |
|
|
Само един двигател имаше пералнята, обаче работи на различни режими. Нормално/напред-назад/, ниска степен на центрофуга 600об/мин и висока степен на центрофуга 1200об/мин.
Не знам дали има значение - Аристон Маргарита. Направих снимка на контролния блок, дали не може да се ползва някак си, но не ми дават да качвам ))) Не ми пречи да прехвърлям кабели между режимите.. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 19:18 Заглавие: |
|
|
| единак написа: | | .... но не ми дават да качвам .. |
Въпроси/Отговори |
|
|
 |
единак Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 19:38 Заглавие: |
|
|
Приемам забележката )))
Понеже никога не съм ползвал такива неща и се регистрирах специално за случая, се надявам да стане от първия път...
http://picasaweb.google.bg/edinak74/ZBSJnG# |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 20:15 Заглавие: |
|
|
| единак написа: | | ... Не ми пречи да прехвърлям кабели между режимите.. |
На снимките които си дал - двата червените кабела са от тахогенератора - от там се следят оборотите.
Ако можеш свържи контролния блок с двигателя и после открий комбинацията на входа на електорониката, за режима който ти трябва. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 22:19 Заглавие: |
|
|
| plamil написа: |
Така както го описваш че има четки никога не го включвай без натоварване - справка всеки учебник по ел.техника за средните училища. |
Така да питам наистина ли е вредно и какво се случва ако пусна подобен мотор без товар в случая се касае за ПостояноТоков Мотор (ПТМ ) с последователно възбуждане както предполагам е и в тази пералня. Аз веднъж си позволявах да пусна подобен мотор само, че от прахосмокачка, който също е с много високи обороти и не забелязах някакви негативни последици (да оточня пусках го за кратко). Ако работи продължително на празен ход би ли му станало нещо. (В учебниците също пише, че не се използва и с ремъчна предавка та се питам също дали е по различно зацепването в тази пералня или си е с ремък както на всички) _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 9:40 Заглавие: |
|
|
| the_bull написа: |
Така да питам наистина ли е вредно и какво се случва ако пусна подобен мотор без товар в случая се касае за ПостояноТоков Мотор (ПТМ ) с последователно възбуждане както предполагам е и в тази пералня. |
Точно този вид постояннотокови електродвигатели имат склонност да развиват свръхобороти когато са включени без натоварване. Така че сам си направи изводите полезно ли е за двигателя или е вредно |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 11:51 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Тръгна вече, обаче с някакви невероятни обороти. | А защо не опиташ с това _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
|