| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 20:33 Заглавие: |
|
|
tonovd,това което приказваш не е вярно-
Захранващия кит с 4605 си е перфектен и в пъти по-здрав от оригиналното захранване.Така че ми е чудно,какво имаш в предвид,като казваш-
| Цитат: | | никога не правя кърпачески работи |
А това умозаключение ще го оставя без коментар-хем-сменяме дросела с мощен резистор
| Цитат: | | дросела - 1 к. ом резистор |
Хем захранването си остава
| Цитат: | | възтановено в оригинален вид |
Хем ебана,хем девствена... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 8:46 Заглавие: |
|
|
Китчето е перфектно, и далеч по- надеждно от ориг. захранване. Имаше само една подробност- нещо пречеше, при монтажа му, та трябваше да се освободят леко крачетата му и да се изтегли, леко назад. Май беше размагнитвачката, но това са си бели кахъри...  |
|
|
 |
kiril.dobrev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 15:01 Заглавие: Захранване на Samsung 5339 |
|
|
| Като чета сега се сетих за един апарат който правих преди около половин година . Беше правен от някой. Вътре имаше достатъчно място и беше сложил цял блок от Електрон 380 както и да е ама и турил някаква яка лампа с бая дебел цокъл .Нямам представа какво е искал да прави но и аз го смених с едно китче не беше с интегрална схема с транзистори но работеше добре. Самият клиент си отворил случайно телевизора да го почисти по специално прозорчето за фото датчика и ми разправяше че като видял тая работа едва не припаднал . Той човека по професия е геолог. Сам искаше да му го махна и аз нямах друг избор защото бяха обрани радиатора и трансформатора |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 17:31 Заглавие: Re: Захранване на Samsung 5339 |
|
|
| kiril.dobrev написа: | | Нямам представа какво е искал да прави |
Товар.Електронското без товар не става. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
stoyangeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 19:39 Заглавие: |
|
|
| В руския Монитор ставаше въпрос за едни суперуниверсални китайски китове за захранвания.С UC3842 са и се използва само 1 намотка(за 300V) на оригиналния траф.Не знам дали сте ги виждали(аз не мога да си го намеря в компютъра),но щеше да е идеално някой да ги внесе в нашите магазини. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 20:06 Заглавие: |
|
|
| stoyangeo написа: | | суперуниверсални китайски китове за захранвания. |
Айде стига митология.
UC3842 ако погледнеш схеми на телевизори ще видиш че също задължително си ползва обратна връзка от траф.
Не че е проблем да си направиш и един прост генератор с нея при който да не се се следи нищо.Стабилизацията разбира се ще е "у гъзо".
Подобни неща не стават да работи телевизор с тях.Стават колкото за "възбудител"-да си разклатиш трафа и да видиш по вторичните дали всичко е ОК.Както и въпросния прехвален от руснаците "генерротор".
Нищо не пречи разбира се да се ползват за разни дребни битови устройства,които имат във вторичните вериги обикновени компенсационни стабилизатори. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
stoyangeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 20:26 Заглавие: |
|
|
| Китайците са го направили точно за телевизори.Захранването на UCто се взема от 220V,не си спомням точно май през кондензатор и малко трафче,обратната връзка-с оптрон от +B. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 20:36 Заглавие: |
|
|
| stoyangeo написа: | | обратната връзка-с оптрон от +B. |
Така вече става.
Разбира се пак не е "суперуниверсално" щото има немалка група телевизори при които захранването се "пуска"/"спира" през оптрон/трансформатор и съответно изходните напрежения в StandBy са доста занижени спрямо работен режим и съответно тук този метод няма да стане за тях. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
kiril.dobrev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 21:11 Заглавие: SAMSUNG 5339 |
|
|
| Лампата беше изгоряла то време мина много но мисля че беше 75вт .Трябва да е за товар . Тези електронските започват да стабилизират от 30 процента товар нагоре . Така съм го чел поне и то в тяхно описание . |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|